body>

Flaskvägrar!

Helt plötsligt, out of the blue, lagom till mammans stora 30-års fest har bebis bestämt sig för att inte ta flaska längre. Inte ens om den är fylld med mammas mjölk. Han totalvägrar. Spottar ut och skriker och fäktas med armarna.
Två sekunder senare smaskar han från bröstet, så han är ju hungrig.

Jävlas han bara med mig?
Ge mig tips, ni mammor out there, hur får jag gossebarnet att älska flaska, om så bara på lördag?
Annars blir det ingen kul fest!

Kommentarer
Postat av: johanna w

ojoj precis sån var nouvelle, det funkade med både ersättning och riktig mamma mjölk i flaska ett tag, men så hux flux började hon vägra.

Men vad jag har för erfarenhet är väl att är dom riktigt hungriga så äter dom, det kanske inte blir lika kul/lätt för barnvakten , men han klarar ju sig och äter säkert när/om det skulle gå nöd på honom. Och det kanske blir skillnad när han inte har dig i närheten som alternativ, han blir liksom så illa tvungen att ta flaskan.

hoppas hoppas!

Det kommer säkert gå jättebra!

2010-04-27 @ 23:02:38
Postat av: Ida

Be din kille att mata honom. då känner han inte lukten av dig, då kanske han ger sig tillslut.

2010-04-28 @ 09:46:26
Postat av: Malin

Hm...så gjorde tyvärr min lilla Emma oxå. När hon var 3 mån så vägrade hon ta flaska o har gjort sedan dess. Hon har aldrig velat ha välling heller.

Så det har varit tufft.

Men som sagt...dom äter ju om dom är riktigt hungriga och ibland kan det ju gå bättre när nå´n annan än mamman ger. Han vet ju att det finns godare saker än flaskan när han känner din lukt :)

2010-04-28 @ 12:31:11
Postat av: Carro

Äh...säg te an på skarpen!

2010-04-28 @ 14:11:37
Postat av: akiz

säger som de andra, han äter när han blir hungrig....



ett tips du kan göra (kanske elakt men det funkar) är att bara pumpa nu till lördag och endast erbjuda flaska varje mål. ge honom inte bröstet om han inte vill äta utan försök ist med flaskan igen....



jag lovar att han kommer att ta flaskan om du inte erbjuder bröstet efter att han nekat flaskan. vill han inte ha flaskan med din mjölk får han helt enkelt vara utan.



Lite elakt kanske men det funkade för alva och mig och sid har ju lite att ta av om man säger så, så det går nog inte någon nöd på honom om han blir utan mat en kväll ;)



lycka till

2010-04-28 @ 20:55:57
Postat av: akiz

man kan ju "koppa" sid med din mjölk också...det finns speciella koppar med pip

2010-04-28 @ 20:59:05

Skriv några ord:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress: (publiceras inte)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0