body>

Skötbord - på väggen

När man har ett litet badrum, (Vi har en stor lägenhet men ett pyttebadrum) och jag ville ha rinnande vatten i närheten av blöjbyte så var detta den enda lösningen för oss. Idag älskar jag mitt skötbord som är ett litet vägghängt skåp (sådana som finns på offentliga toaletter)

 


Dagens bästa uppfinning!




Bodyförlängare - Ger nytt liv åt kläder man trodde att bebisen hade växt ur.
(Såg på svantes blogg att hans mamma hade skaffat en sån till honom och var ju tvungen att hitta det till Sid också.)

På detta viset behöver man inte köpa nya kläder lika ofta vilket innebär mer pengar över till mamman :)

Bebismys

Igår hade vi mamma-bebis-mys med Eddie och Enya. Enya är för övrigt Sids syssling. (Roy och Enyas pappa Stefan är kusiner)
Det var som sagt första gången vi träffade både Cissi och Sofie och deras bebisar. Det kändes som om jag alltid hade känt dom och vi babblade på om allt möjligt. jag måste nog erkänna nu såhär efteråt att jag faktiskt var lite nervös när jag gick dit eftersom dom andra två redan känner varann. Men det gick ju fint och vi hoppas verkligen det blir fler gånger. Jag och Sid alltså. Sen träffar jag gärna mammorna själv över ett glas vin.
Vi hade med våra förlossningsjournaler och satt och jämförde förlossningar och diverse skador. Min journal är ju snarare en pärm eftersom jag låg inne så länge innan lilla sötnosen behagade komma ut. Men Cissi hittade något spännande som jag inte visste om. Fanns en ruta med bristningar på klitoris som var ikryssad. jag har inte fått några bristningar där!? Jag fattar ingenting. Anledningen till att jag skriver så öppet om det är just för att jag inte vet med mig att jag ens skulle fått några bristningar där. Någon som vet vad den lilla rutan betyder?

Tycker ni att Sid och Enya är lika? Det tycker jag. Kanske inte just nu eftersom Sid är rultig och Enya bara en liten skrutta, men när Sid var liten och smal så liknar han och Enya varann jättemycket!


 
 


Sid 2 månader



Igår "fyllde" Sid 2 månader. Det är helt sjukt att det var två månader sen det här.
Tiden går sjukt fort. Snart är han 15 år och säger öhhhh och baaaah! Jag måste passa på att pussa extra mycket på honom nu, medans man fortfarande får.


En bild säger mer än tusen ord

Sid fullkomligt trivs med sin gudmor som barnvakt då mamma och pappa tränar.


Låt OS aldrig ta slut.

Sids favoritsysselsättning just nu är att kolla på OS.
(Jajajajajaajajajaaaaaaaaaaa, jag vet barn ska inte kolla på tv, men om dom väljer det själva då? Det är inte så att jag placerar Sid framför TV:n, utan när Pappa kollar, så vill Sid kolla)
Sid är helt fascinerad av dom fina färgerna, särskilt när det är backhoppning eller skridskoåkning. Dom färgglada dräkterna gör sig så bra till den vita snön/isen.
Inte så att Sid är skrikig längre, faktiskt inte alls, men han är knäpp tyst och helt stilla när han får kolla på OS. Och om man råkar ställa sig i vägen för tv:n då blir det liv.
Har vi avlat fram ännu en sportfåne tro???




Kusinträff


 i lördags fyllde min bror 35 år och vi var ute och käkade middag på Stekhuset med alla dessa huliganer.
Alva, Sid och Nouvelle. Alla tre kusinerna födda 2009.
Alva och Nouvelles största intressen just nu är att stoppa saker i munnen, det är bara Sid som förstår att det är dags att flina när kameran kommer fram!

Fyrtal

  
 

Sid fick låna Kusin Alvens tjejpyjamas från Molo som är luftig och andas (bra för svettiga barn) och då blir han såhär glad. Jag har försökt blogga hela helgen men blogg.se är cp!




Ät inte gul snö

Det där med att gå raska promenader med barnvagn och hund går sådär. 
Först och främst så är det så kallt så man fryser muttan av sig av att bara gå utanför dörren och när man väl gör det så finns det alldeles gör mycket gul snö.
Det är inte Sid eller jag som är intresserade av den gula snön, det är vi alldeles för väluppfostrade för.
Vilket gör att den raska promenaden utbyts mot en dragkamp med lyrisk hund som vill avnjuta en stunds kiss-sniffande.

Innan jag väl är ute på trottoaren med barnvagn, hund och alla är påklädda och kopplade så har jag uppträtt med min en-mans-cirkus och alla är svettiga och hunden har trasslat in sig i kopplet. Kan det bli vår snart så man slipper alla dessa lager-på-lager?

Jag har haft lite svårt att hitta på saker att blogga om. Jag är ju inte gravid och gnällig längre. Sid mår bra. jag mår bra. (Det skulle väl vara den där tröttheten då, den som inte berodde på dåligt järnvärde, så nu ska jag ta ämnesomsättningsprover istället)
Så det är lite svårt att hitta ämnen att skriva om.

Igår var jag på återkontroll hos Klitten. En barnmorska som heter Kitten (porrigt namn) men som Akiz och jag döpt om till Klitten. Hon är väldigt speciell.
Kallar mig för lilla hjärtat, gumman och vännen. Hon tyckte jag skulle ha spiral, för "den vuxna kvinnan har spiral, tonåringar äter piller"


På måndag ska Sid och jag fika med Enya och Eddie. Ja, deras mammor ska också vara med, men mest ska vi fika med Enya och Eddie.
Det ska bli spännande. Eddies mamma, känns det som jag känner utan och innan eftersom vi avhandlat dom flesta ämnena på facebook och msn och Enyas mamma är jag nästan släkt med, och ändå har jag aldrig träffat någon av dom.
Nu trodde jag att vår första "mamma-fika" skulle bli med vin - utan barn.
Men eftersom Sofie är praktiskt taget nyförlöst så funkar det väl lika bra med en mjölkfri fika - denna gången!



Den lille kosack-dansaren gillar sina mumintroll över sängen så mycket att han vägrar somna när dom hänger över honom och plinkar den där enerverande barnvisan.





Sids Mode - Pastell & Plysch



Dagens Outfit

Body, Randig - Lindex
Pants - Lånade från Kusin Nouvelle
Palestinasjal - Snodd/ärvd av min kompis Theo Tiger.


Sids Mode



Helgens outfit

Skjorta, rutig - Nyinkommen och billig från H&M
Jeans - same old.


Jag har börjat träna.

Yes. Det är sant. Inga mjölkprodukter och massor av träning. Sids mamma kommer bli en milf till sommaren.
Helst innan.
Roy puschar mig stenhårt på gymmet och jag trodde jag skulle ha sån träningsvärk så jag inte skulle orka lyfta Sid ur sängen idag. Fullt så ont har jag inte, men jag är peppad. Det var så roligt och den lilla putmagen måste bort, bort, bort.
Så nu är mormor och morfar stående barnvakt när vi går och gymmar tillsammans. På så vis får vi lite tid för oss själva också.



"Bara" 7 veckor



Kan man tro att den här puddingen bara är 7 veckor?
Jag tycker han ser vuxen ut.
Snart får man låsa in honom innan han blir en tjejtjusare och vill ha andra tjejer än mamma. (Det ska nämligen aldrig hända!)


Nu kom jag på!

Ni frågar mig om doppresenter.... och det är så svårt... men nu kom jag på några.


Hoppgunga
Lära-gå-stol
Presentkort på kläder Åhléns, Kappahl, H&M
Rund Förvaringsbox "Fem myror är fler än fyra elefanter" Från La shelf i Nybro, men säljs även på Mairo vid Hansa City
Vita ramar "FJÄLLSTA" i olika storlekar från IKEA
Pengar (Sid har eget sparkonto)
Presentkort på Babysim
Barnfilmer från Astrid Lindgren på DVD






Bara vara Fia

Jag tycker förstås att det är jättehärligt att vara mamma, även om man nu har fått en till att oroa sig för, och med min otur/immunförsvar så är det inte så jätteroligt jämt. Det är ju klart att Sid just nu är överkänslig mot komjölksprotein och jag som är pessimistiskt lagd går givetvis händelserna i förväg och tänker att han kommer fortsätta att vara överkänslig även i framtiden. Statistiken säger att det försvinner på "nästan" alla barn. 85% blir av med överkänsligheten.
Så jag tänker att Sid blir ett sånt barn som måste ha med sig egna kakor på kalas. Typ bli mobbad.

Så att få komma iväg en stund och inte vara mamma, utan att vara Fia var guld värt. Igår lämnade jag mina pojkar ensamma med bröst på flaska och avnjöt middag på Björkuddevägen hos min älskade Caroline. Vin och mycket trevligt sällskap. Åh gud vad jag behövde det! jag slappnade faktiskt av och tänkte inte på Roy och Sid så många gånger :)

Men när jag kom hem möttes jag av en Roy som såg ut som jag har känt mig den sista tiden - som en urvriden disktrasa. Sid hade skrikit hela kvällen och han vägrade somna efter Roy gett honom "nattflaskan".
Roy som stiger upp 04.20 var sådär nöjd och staplade i säng så fort jag kom hem.

Men Roy tyckte det var nyttigt att få se hur jag har det jämt (även om Sid inte brukar skrika sådär jämt) och han känner sig inte besegrad utan vill gärna testa nattningen igen, han måste ju kunna det lika väl som jag. Och flaska är det lika bra Sid vänjer sig vid även som nattrutin, eftersom bröst inte kommer serveras mycket länge till.
Mamma gillar sina mjölkprodukter för mycket!

Sids Mode - Idag känner jag mig intellektuell.



Dagens outfit

Glasögon - Mammas
Svart Body -Åhléns
Slipover - Från morbror med familj, Polarn och pyret
Bruna byxor - H&M




Sids Mode



Dagens outfit

Hood - RockBaby från Åhléns
Randiga pants - Åhléns


Så här bor jag.

Jag tänkte berätta lite om stället jag bor på. Jag har två anställda.
En Kock/Städerska.
Hon lagar gudomlig mat, men på sistone har hon varit lite slarvig, har nämligen blivit risig i kistan av hennes mat, så antingen får jag sparka henne eller så får hon köpa hämtmat och servera mig istället, för som situationen är nu är det ohållbart.
Städa är hon visserligen duktig på, hon håller ganska fint här i mitt residens trots att jag kräver mat ganska ofta. Jag blir typ hungrig varannan timme, så det är inte lätt att hinna med så mycket annat, det förstår jag. Hon ser även till att jag får bada ett par gånger i veckan. Jag tror hon är utländsk, för vi snackar inte samma språk men oftast förstår hon ändå mig ganska bra.
Det gäller bara att säga till på skarpen. Jag måste erkänna att jag är rätt hård mot henne, skriker och gapar en del. Men det är ju trots allt jag som är chefen.

Sen har jag haft turen att anställa en riktigt bra underhållare/sällskapsdam. Han jobbar dock bara deltid.
Det är en mycket skäggig man som jag har mycket utbyte av, särskilt när jag känner mig extra nere.
Han sjunger och dansar för mig och med mig. Jag tror han rest rätt mycket den här mannen, han dansar någon slags afrikansk dans som någon inföding måste ha lärt honom. Sen talar han många olika språk, dock inte mitt språk. Jag önskar att han kunde arbeta heltid hos mig, men jag har inte råd med det.

Någon gång i veckan träffar jag några äldre människor som arbetar gratis för mig. Dom bär omkring på mig, sjunger för mig och gosar med mig. Det finns speciellt en som sjunger för mig väldigt mycket, mina anställda brukar skratta åt henne, men jag tycker hon sjunger fina sånger. Jag gillar henne.

Sen har min kock/städerska en kompis som kommer hem till mig ibland, hon håller på och pussar på mig och säger att jag är söt och så hela tiden. Jag vet inte om hon flörtar med mig eller vad det är. Jag tror hon redan har en kille. För idag när hon var här så försökte jag lägga in en stöt, men sen efter några timmar kom den här killen. Jag blev lite irriterad då, så jag ställde till en liten scen.

Puss från Sid




Här ligger jag och övervakar när min städerska viker tvätt.




Sid Ibrahimovic

Min pappa frågade vad jag gör med Sid innan jag tar dagens bild, eftersom han är så glad på alla bilder. Först och främst så räcker det med att ha en så fantastisk mamma som står lutad över en, så blir man sådär glad.
Sen kan jag väl skatta mig lycklig över att jag fick en glad bebis helt enkelt.
Sen gillar Sid att bli fotad, han kanske ska bli fotomodell i Paris och försörja sina föräldrar när han blir stor, det eller fotbollsproffs som han den där Zlatan. Sid Ibrahimovic.

Sen växer han så han knakar, han är snart lika lång som Emmelie Milesson, det ni!

Har börjat käka järntabletter igen, allt för att slippa gå till doktorn. Men som sagt man blir väl trött av att vara mamma, att amma osv.
Men blir man yr och illamående av det också???

Sids Mode



Dagens outfit

Tröja med slips och väst-tryck - Från mormor i födelsepresent, Åhléns
Mjukisbyxor i velour - Lindex


Sjukt trött.

Jag vet att det är elakt att säga att man är trött när man har en son som sover hela natten. 
Jag vet att jag borde vara typ glad och tacksam.
Men jag är så trött! Sjukt trött. Dom två senaste dagarna har vi sovit till 10.00 Sidding och jag och då somnade jag kanske vid 23.00 och Sid vid 21.00 men jag behöver en powernap mitt på dagen också. Inte Sid, tyvärr.
Är jag sjuk eller vad är det med mig?
Jag sover inte för mycket ifall någon nu tänkt kommentera det. Jag är nämligen helt orkeslös och matt i hjärnan. Skulle behöva gå i idé för att bli pigg. Eller sova i minst en vecka för att komma ifatt.

Tips, tack!

Sids Mode



Dagens outfit

Body - Mamma har beställt på nätet typ Hejbaby.se tror jag
Byxor - Åhléns


Sids Mode



Dagens Outfit

Pants -  Samma som igår
Svart Body - Åhléns
Väst - H&M
Strumpor H&M


Förslag på doppresent

Dom här strumporna, från Trumpette från Babyliv vill Sid ha. Bra doppresent om det är någon som har svårt att komma på något.


Är han verkligen såååå lik Roy?

Alla säger att vår bebis är såååååå himla lik Roy. Senast var Wicke som undrade om jag ens var inblandad.
Nu är det inte så att jag blir ledsen eller så.
Jag vet ju att naturen har gjort det så att bebisar ska vara lika pappan i början för att papporna ska ha lättare att ta till sig barnen!!!! 
Men nu är det så att jag verkligen inte ser några likheter. Inte med Roy, inte med mig och inte ens med brevbäraren. Vi vet inte vem han är lik den där Sid.

Roy ser ju inte ut som Sid, inte ens när han var liten. Roy var en liten tjockis med massor av mörkt hår, som en schimpans ungefär. Sid är en snygging, mer som sin mamma då. Hahahaaaa.

Vad är det som är så likt Roy?


Sids Mode



Dagens outfit

Bondgårdsbody - present från mormor, Lindex
Jeans - H&M
Strumpor - Name it


Sid kan prata på ryska!

MÅSTE bara berätta om sjukaste drömmen jag hade inatt.

Sid och jag var hemma och hängde en helt vanlig dag. Sid var fortfarande bara 6 veckor, men helt plötsligt börjar han sjunga på en Robbie Williams-låt.
Jag tittar storögt på honom och säger:
Men Sid, do you speak english?
och Sid tittar tillbaka och svarar:
No, noooo, med typ rysk brytning.
Då säger jag:
Sprechen sie deuscht?
Varpå Sid börjar babbla på ryska och låter som en rysk maffiaboss.

En vuxen man i mitt barns kropp!

Så kommer Roy hem och jag är i chock och säger att han måste lyssna på Sid, han pratar ryska, eller det är inte han, det är en vuxen man som pratar ryska ur Sids mun.

Men Sid säger inte ett ord, bara bölar lite som en vanlig bebis.
Roy tror givetvis inte på mig och går och duschar.

Då tittar Sid på mig och säger med grov röst och rysk brytning:
Hahahaa, din dumme jävel ingen kommer tro på dig!

Sen skriker Sid som en bebis i timmar och Roy säger:
Ge honom mat då. Han är ju hungrig.

Men jag vägrar låta ryssen suga på mitt bröst.



Någon som vill göra en drömtolkning på det där????



Sids fel

Har ni tänkt på hur mycket man får stå ut med som gravid, vid förlossning och efteråt?
I söndags var jag hos tandläkaren. Först och främst, bra idé med söndagsöppet hos tandläkaren.
Dålig idé med besök hos tandläkaren just nu, kändes det som.
Eller kanske bra idé om man inte vill bli tandlös innan man är 30.
Jag har hört att man kan få dåliga tänder när man väntar barn.
Och det fick jag givetvis.
Jag har typ lagat 2 hål i hela mitt liv och aldrig haft några problem i min mun, förrän nu.
Nu hade jag 3 hål, 1 som behövs rotfyllas, inflammation i hela tandköttet och massor av tandsten.

Så, HEJDÅ den där New York-resan jag tänkte önska mig i 30-årspresent, och HALLÅ tandläkaren.

Ännu en sak som är Sids fel, han ska nog allt få höra, den där skitungen!

Vilka vill vara med på premiären?

Den 27:e feb ska vi ha dop för Sid och på kvällen har vi bestämt att vi ska ha lite samkväm med våra vänner och gå ut. Sid får barnvakt och brösten ska pumpas. Premiär-utgång för mig, och Roy har inte varit ute på mycket länge han heller. Så, alla vänner även ni som bor far away,  kom hem och festa loss lite med oss, kom och se galningarna bli fulla igen.

Vilka är med?

RSS 2.0