body>

Dagismöte

I onsdags var vi (eller, jag, för jag tyckte det var bättre att gå själv, Roy är lite för snäll för sånt) på möte på dagis. Jag fick säga hur vi känner, vad vi vill och hur jag tror vi kan nå dit.
 Sen sa dagisfröken vad hon upplever, visade ett kompendium dom skrivit ihop om Sid, hur dom upplever honom, förbättringar, problem och deras lösning av problemen, det var att låta Sid gå endast 3 timmar om dagen i  2 veckor. För att bara låta honom ha roligt när han är på dagis.
Jag tror inte det är lösningen, men vi har fixat och trixat för att lösa detta under kommande veckor med hjälp av nya arbetstider och farmor och mormor. Enbart för att om det inte är bättre efter dessa veckor så ska vi kunna begära lite mer. Då har vi gjort det vi har blivit ombedda.
 Jag vet inte vad lösningen kan vara, ett annat dagis, dagmamma eller mer fokus på vår bortskämda lilla Sid?

Och nu tänker alla: "Men gud, sådär har jättemånga det vid lämning"
Men problemet är inte bara lämning utan även under dagen. Sid verkar inte finna ro, han trivs helt enkelt inte där, eller har hittat någon trygghet eller någon fröken att ty sig till.

Slutligen visade fröken några filmklipp på Sid, där han tydligen skulle vara glad och på bra humör. Det var då jag började lipa. För den killen på filmen såg verkligen inte glad ut, jag känner inte igen den kuvade lilla kille som toksög på en napp och verkade ängslig.

När Sid är glad, skrattar han sitt tillgjorda skratt, klappar händer och tjoar för fullt. Pratar konstant, dansar och går omkring. Han har inte tagit napp förutom vid läggdags ända sedan han var liten, men på dagis är den i munnen hela dagen.

Tänk om jag kunde vinna några miljoner, (eller ganska många) då skulle Sid slippa dagis och så skulle mormor få lön för att vara hemma med honom och slippa jobba och stressa ihjäl sig mer.

Och slutligen så har jag upptäckt att Sid är illröd och sårig i rumpan när han kommer från dagis - och det har han aldrig någonsin varit innan (jag vet att vissa barn blir lite röda i stjärten annars) så jag lämnade en tub Zinksalva för ett tag sen, men det verkar inte som dom använder den och jag vet inte vad jag ska göra för jag känner mig som den mest överbeskyddande morsan i världen och det är jag verkligen inte. Jag vill min sons bästa men känner inte att jag kan komma och ifrågasätta detta också.
Så en dag när jag hämtade honom hade han bajs i blöjan och då bad dom mig byta på honom själv för dom var upptagna, så jag gick in till skötbordet och hittade en Bliw pumptvål med blåbärsdoft och toalettpapper. That´s it!

Alltså jag vet inte hur andra gör men hos oss har vi Natusan barntvål och tvättlappar. (Våtservetter om vi är iväg.) Men toalettpapper och vuxentvål!!!!!

Vad ska jag göra? Ska jag vara den där "pain-in-the-ass-mamman" som säger till eller ska jag bara köpa lite tvättlappar och be dom tvätta min son med dom?

Att ha ont i rumpan är nämligen ingen hit, fråga mig!!!! (Men peppar, peppar... dom senaste dagarna har det varit mycket bättre, med min rumpa alltså!!!)

Kommentarer
Postat av: Cissi

Usch vad ledsen jag blir för er skull! Klart du ska säga till, man kan ju lägga fram det fint... Jag tycker att de verkar ha en lite tveksam inställning där över huvudtaget? Kan man inte ringa och toktjata och förklara situationen för vem-den-ansvariga-nu-är för att försöka fixa plats på kungsfågeln? Känns som att det är svårt att få till något bra där han är nu med den start ni har fått. Jag hoppas att det löser sig snarast och vinner jag drömvinsten i morgon så ordnar jag också din mammas anställning. Puss

2011-02-18 @ 21:05:08
Postat av: Virva

Bra där Cissi och Fia....köp mycket lotter nu allihopa så kanske jag får stanna hemma med barnen istället.Virva

2011-02-18 @ 21:49:22
Postat av: Terése

Usch, jag blir också ledsen av att läsa detta! Får man fråga vilket dagis ni har eller vill du inte "hänga ut" dem? Jag hade oxå gråtit om jag fått se såna filmklipp på min älskling när man vet hur hon beter sig när hon verkligen är glad! Vi har tuffa lämningar ibland men sen vet jag att det går över på fem sekunder när jag gått, och fröknarna säger att jag får ringa efter en stund om jag tycker att det varit extra jobbigt att gå. Jag litar helt på dem och jag vet att Stella tyr sig till dem oxå. Helt spontant skulle jag försöka byta om jag var du - trivs man inte så gör man inte. Barn är väldigt bra på att känna av stämningar o du känner honom bäst! Det där med tvålen var ju bara droppen... Lycka till iaf!!

2011-02-18 @ 21:57:00
Postat av: theokleia

Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat. Jag blev lite tårögd när jag läser ditt inlägg. Tvål och toapapper? Napp hela dagen? (många förskolor jag vet om får de inte ens ha napp när det inte är sovdags). Vet du om de försöker ge din son lite extra uppmärksamhet nu när det faktiskt är problem eller vad var deras lösning?

Hoppas det löser sig till det bästa och att han blir en glad och harmonisk pojk även på förskolan.

2011-02-18 @ 22:37:58
URL: http://theokleia.blogg.se/
Postat av: johanna w

ja, jag säger med försök byta, tycker det är lite för många minus för deras del för att det ska vara godtagbart. ( men än en gång det är inte lätt)

Förstår att du blir ledsen och arg det skulle jag med bli, tycker verkligen du ska säga till utan att skämmas. Blir både chockad och arg när jag läser detta. Jag var ju runt på lite olika dagis nu när jag jobbade och jag tycker detta låter som det sämsta stället. Har upplevt vissa skillnader men personalen verkar ändå oftast vara förstående söta fröknar, dock vill jag ändå säga att nouvelles dagis känns bäst kanske för det är ett litet dagis men i övrigt har jag gillat lindöområdet bäst, där tvättlappar alltid funnits till hands.

blir så ledsen för siddings skull. lycka till igen. <3

2011-02-18 @ 22:44:10
Postat av: Sisela

Usch, vad ont i hjärtat det gör att läsa detta. Förstår fullkomligt dina känslor när din lille kille mår som han gör på dagis, känns inte så normalt att ett barn aldrig är tillfreds och glad vid något tillfälle under dagistiden. Och vad det gäller toapapper och vuxentvål???? Det finns väl regler för vad de ska använda, så funkar det på min Noah´s dagis. Jag tycker absolut du ska ta upp det med fröknarna, varför han alltid är röd då han varit på dagis.

För eran skull och Sid kanske det vore skönare att byta dagis och börja om på nytt. Om nu den möjligheten finns, kanske med någon av sina kusiner om ni bor i närheten, vilken trygghet det vore för Sid!

Styrke kramar till er och speciellt till Sid<3, hoppas allt löser sig till det bästa!



Ps. Vad skönt att du känner dig bättre!!

2011-02-18 @ 23:09:40
Postat av: Anonym

Katastrof! Förklara för dem hur din son är när han är glad. Riktigt dåligt av dagispersonalen hur de hanterar din son och hela situationen. Det där med vixentvål och toapapper var det värsta jag hört. Det tycker jag definitivt du kan ta upp. Stackars små barnrumporna. Ifrågasätta?! Det har du all rätt till!! Tycker de att du är jobbig? Låt dem tycka det då, det är väl deras problem. Men ditt barn är det värdefullaste du har och han har rätt att må bra och trivas.

2011-02-19 @ 09:35:08
Postat av: Mammatajkon

Fy! Så ska det absolut inte behöva va! Absolut ska du kunna ta en diskussion med dem! Och byt om du inte känner att det är rätt för sid! Man ska gå på sin känsla.

2011-02-19 @ 23:13:32
Postat av: akiz

du ska självklart säga till dem om rumpan och tvålen och salvan!!!! Ibörjan på dagis är alla mammor pain in the assmammor isf!



och vi är inga pain in the ass mammor bara för att vi bryr oss om våra små. Säg allt allt allt som du tycker när ni har uppföljningssamtal, du ska inte hålla tillbaka med ngt, men man kan lägga fram sina åsikter fint, och det vet jag att du kan!



hoppas att det löser sig nu! håller tummarna stenhårt för att dert ska vända och bli bra!

2011-02-20 @ 12:49:23
Postat av: M Ö

Åh nej så tråkigt...ska in med min lilla tös på dagis till hösten och vet inte än vart...får man fråga vilket dagis detta är så man inte väljer fel???

2011-02-23 @ 19:56:35

Skriv några ord:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress: (publiceras inte)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0