body>

Sova middag eller inte?

När slutar man sova middag?

Vi har en kille som vaknar mellan 06-06.30 och som är omöjlig att söva innan 20.30 och då tar det ibland nästan en timme innan han somnar. Behöver han verkligen inte mer sömn?
Sedan en tid tillbaka sover han bara middag i en timme, för annars har vi ett helvete på kvällarna. Han vill helt enkelt inte sova.
Jag tycker dock inte att det är okej att han är vaken så sent och förstör mamma och pappas kvalitetstid med varann, eftersom jag oftast är sjukt trött om kvällarna och somnar runt 22.00.

kan man ta bort middagsluren helt eller är han för liten ännu. Tips tack!!!

Kommentarer
Postat av: johanna w

känner igen det där, nouvelle vaknar ca sju, och vi hade mycket svårt att få henne att somna innan halv nio tidigare, då sa vi till på dagis att hon max fick sova 1 timma. Så nu somnar hon lättare och det blir oftast mellan halv åtta och åtta iaf. jag är verkligen ingen expert men testa först att bara låta han sova en halvtimma då? så kan man ju testa inget och se hur det skulle gå! lycka till och lycka till med kvalitetstiden. puss

2011-05-26 @ 21:22:37
Postat av: Cissi

Håller med Johanna. Vi har fått säga till på dagis så nu väcker de Ed efter 30-40 minuter. Det märks direkt om han har sovit en timme under dagen - då är han gärna uppe till 21-22.

Jag har alltid haft inställningen att småttingar måste få sova tills de vaknar och att de behöver få göra det, men njae. Både Ed och vi får bäst kvällsrutiner om han sover en kortare stund på dagis. Testa!

2011-05-26 @ 21:34:23
Postat av: Johanna me naglarna

Orkar han hela dagen utan att sova då? Isåfall finns det ju absolut inget hinder att du skippar middagsluren. Ludde slutade sova på dagen mycket tidigt. Lycka till!!

2011-05-26 @ 21:58:19
URL: http://johannasego.blogg.se/

Skriv några ord:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress: (publiceras inte)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0