body>

Stamma?

På en natt hände det! Sid vaknade på morgonen och stammade och har fortsatt sedan dess! Det är stamning utan dess like! Läser att det är vanligt för pojkar i den åldern men hinner ändå katastroftänka att om han ska bli en stammare kommer han säkert bli mobbad! Har ni haft barn som stammat? När gick det över?


Bistro bar

Som ni säkert vet så är det mina goda vänner som driver bistro bar här i Kalmar! Omtalade bistro bar som nu blivit av med sitt alkoholtiölstånd på mycket konstiga grunder! De får också oväntat stöd från sverigedemokraten Thoralf Alfsson som på sin blogg skriver mycket bra om vad som egentligen försiggår i Kalmar, både gällande tillsynsmyndigheten för brandskydd och socialnämnden! Läs själv och avgör vilken sida du står på, ta inte bara del av Barometerns artiklar som är vinklade lite hur som helst! http://thoralfalfsson.webblogg.se/


Semester

Det lönar sig att jaga efter solen, vår vecka har varit helt amazing!
Efter Göteborg drog vi alltså vidare mot Strömstad och våra vänner!


Där tog Roy och Hans med barnen på cirkus och lämnade mig och Mia med kvällssol och en öl och massa prat! Underbart!

Vi har roat oss själva på dagarna medan de har jobbat!
Vi har strosat runt i stan, åkt till Capri och solat och om kvällarna har vi grillat, lekt med barnen, kollar på solnedgången och pratat skit till sent om natten!

Och så i lördags packade vi in båda familjerna och drog till nordkoster!
En härligare dag kunde vi inte önskat! Sol, bad, färska räkor på stranden och glada barn! Framåt sextiden drog vi vidare och la till på Ekenäs för en middag med fantastisk utsikt!
Vi var hemma runt nio och då deckade barnen ganska omgående efter en dag till havs!


Tack underbara ni för en fantastisk semester! Vi ses till jul då det är dags att julpyssla igen!!!!


Smakportion

Vi har tjuvstartat lite, vilket jag även gjorde med Sid! Om man går efter beräknat födelsedatum som man gör i alla utvecklingsfaser så är hon ju 4 mån nu! Gröt med päronpure och gröt med blåbärspure har hon ätit och det går mycket bra faktiskt, hon smackar och smakar och det mesta hamnar i magen! Jag minns att sid spottade ut det mesta och grinade illa i början och med honom gick det väldigt fort från första smakisen tills han åt några mål mat om dagen! Ska hon inte dricka ur flaska kan hon ju åtminstone äta lite gröt! Men ska prova sån där drickkopp som jag blivit tipsad om!


Göteborg

Göteborg levererade, som alltid! Älskar staden, som jag har bott i en gång i tiden! Vi var på Liseberg, det var väl inget för vår lilla kille som är lite rädd för karuseller!

Han tyckte det var roligare att åka spårvagn mellan hotellet och Liseberg! Hotellet som för övrigt var ett coolt hotell precis i vår smak, annorlunda inrett och bra läge! Hotell Rica no 25!

Sedan besökte vi universeum som har stora tankrar med fiskar, hajar och andra djur, en regnskog med lösa apor, dinosaurier i naturlig storlek! De sistnämnda var lite för läskiga för vår lille mes 😄

Men våran kille älskade verkligen akvariumen där hajar simmade ovanför huvudet på en! Verkligen ett semestertips om man har barn!

Nu styr vi kosan mot Strömstad och fina vänner, tillika Sallys gudföräldrar!


God mat med lchf

I måndags firade vi vårt gudbarn Alva som fyllt 3 år!

Hennes föräldrar hade givetvis annamat att vi äter lchf och lagat en smaskig måltid med mycket fett och inga kolhydrater!

Oxfilé och bacon med fetaostsallad, grönpepparsås och blomkålsgratäng Och till efterrätt en blåbär och hallonpaj med kokos!


Mums! Tack fina ni, för att ni gjorde er till för våran skull! I present fick treåringen röda Converse och en jeansjacka!


Blöjfri

Kommer ni ihåg att jag berättade om att Sid i samband med son sjukhusvistelse ville gå på pottan? Sedan 3 veckor är han helt blöjfri! Vi bestämde bara att ta av den och sen satte jag aldrig dit den igen!
Väldigt få olyckor i början, han småskvätte lite innan han fattade att säga till, trots att vi tjatade minst var 20:e minut!
Och så smet han in hos grannen, drog ner byxorna och bajsade i deras trädgård! Så Roy fick smyga in med bajspåse och plocka upp det!
Nu säger han till, eller springer till toaletten när vi är hemma, men borta måste vi fortfarande påminna honom ibland! Det har verkligen gått över förväntan!
Så ja, jag kan säga att han är blöjfri på 3 veckor! Det sker inga olyckor längre, ens! (peppar, peppar)


Duktig kille!


Hjälp!!!!

När sid var 4 mån vägrade han helt plötsligt flaskan! Jag skulle ha stor 30-årsfest och kände stor besvikelse över att jag skulle bli tvungen att ha med honom! Till slut lyckades min mamma få i honom lite mat och festen blev lyckad! Nu gör Sally precis samma sak, totalvägrar!!!!! Har provat olika flaskor, olika ersättningar, bröstmjölk, napp med litet hål, napp med stort! INGET funkar, hon skriker och gråter och är arg, ledsen, svettig och somnar sedan av utmattning! Hon har tagit flaska förut för ca 1 månad sen! Men för några veckor sedan var jag på strand med några kompisar och då fick Roy inte i henne nåt på 14 timmar, så att säga att hon äter när hon blir hungrig funkar nog inte!
Nu ska vi till Budapest om typ 2 veckor och ja, det ska inte med några barn på den resan.....

Så ge mig alla tips och knep ni har, för ungen SKA ta flaska då!!!'

Envis unge!


Fulvik!

Idag har solen visat sig i typ tre timmar sen började molnen komma! Men tre fina timmar i fulvik hade vi! Örarevet (naturreservat), varför har jag aldrig varit där innan? Lekplats och ruschkana i vattnet! Dit kommer jag åka igen! Men i morgon blir det södra Öland, där ska nämligen solen skina mellan 12-15! Ja, vi letar sol på SMHI, annars kommer den här mamman deppa ihop!


Tiden går för fort!

Det var "bara" 3 1/2 månad sedan Sally föddes och hon är inte längre en bebis! Hon tar sig fram, greppar efter leksaker som ligger framför henne och vänder sig från rygg till mage! Om man lägger henne någonstans ligger hon på helt annat ställe efter en liten stund! Och jag hann inte njuta av bebistiden denna gången heller, och det var verkligen sista gången!!! Igår fick Sally sin första smakis, havregröt med päronpure'! Hon har helt plötsligt vägrat flaskan, precis som Sid gjorde vid exakt samma ålder! Är lite nervös för den stundande Budapestresan så jag tänker att det vore bra om hon åt lite gröt då! Sid är blöjfri sedan snart 3 v och det går verkligen över förväntan! Jag bara bestämde en dag att ta bort blöjan och har inte satt på den sen dess! (nattetid har han blöja än, trots att den alltid är torr) Några missöden har vi haft, han har bland annat gått in till grannarna, dragit ner byxorna och bajsat på deras gräsmatta! Men det är väl sånt man får räkna med? Sally på helt annat ställe än där vi lämnade henne!


Meh!!!

Ja, appen är nog inte helt hundra än! Märker att det inte blir några radbyten så all text sitter ihop och blir svårare att läsa! Håll ut! Dom fixar förmodligen det snart!


Två av dom finaste

Jag älskar den här bilden på vår Snövit och hennes pappa!❤


Västervik

Första semesterveckan skulle spenderas i Västervik i svärföräldrarnas husvagn! Det blev ett mycket kort besök och sen hade hela förtältet fyllts med vatten! Så vi valde att åka hem istället! Vi hann bada, åka vattenruschbana och äta räkor, så lite mysigt hade vi det ändå! Lysingsbadets camping i Västervik är så himla mysigt och man kan hyra båt och ta sig ut i den fina skärgården! Åk dit om ni aldrig varit där!


Lchf

Sedan snart 4 veckor tillbaka så lchf:ar jag igen! Den enda bantning som är okej vid amning och den funkar lika bra som sist! Denna gången har jag läst på ännu mer och vet att det är okej med en bit mörk choklad ibland ( som även är super att baka med! Chokladmousse, kladdkaka utan mjöl och socker, ja det finns faktiskt nåt gott att unna sig trots bantning) För hur lätt är det att banta på sommaren? Men med lchf får man ändå äta rätt mycket gott, unna sig lite vin ibland och ändå rasa i vikt! -5kg och en jäkla massa centimetrar är mitt resultat hittills och nu har även Roy valt att haka på för att bli av med sina graviditetskilon 😄 Alltid lättare att vara två som peppar varann! Världens godaste chokladmousse gör du på: 100 gram mörk choklad (över 70%) och gärna med mint i!!!! 2 äggulor 3dl grädde Vispa grädden löst, smäll chokladen i vattenbad, blanda ner äggulorna i grädden och vänd försiktigt ner chokladen, rör om och häll upp i 6 små glas, kyl ett par timmar! Servera med färska hallon! Såååå gott!!!


Dietisten

Innan vi besökte dietisten så fick vi föra matdagbok sim såg ut ungefär såhär: Frukost: halv smörgås, 1 dl mjölk Mellanmål: en bulle och en actimel drickyoghurt Lunch: 1 1/2 kokt korv 1 dl mjölk Middag: 1 köttbulle Kvällsmat: 1 smörgås med ost, 1 dl mjölk Detta är ungefär hur varenda dag ser ut! Varken mer men ibland mindre! Och enligt dietisten får han i sig tillräckligt med energi! ( med andra ord räcker det att äta som en mus när man är 2 1/2 år) Han saknar lite c-vitamin och järn så vi ska ge han juice till en måltid och en näringsdryck med järn, som han vägrar! Annars fick vi inga tips alls på hur vi ska göra, vi ska fortsätta på samma vis tyckte hon, servera mat, men om han inte äter så ska vi inte tjata! Det besöket hjälpte med andra ord oss inte alls! Eftersom han äter så enformigt så föräter han sig och slutar helt plötsligt att äta det som han ätit varje dag! Hon tyckte att vi skulle träffa en barnpsykolog för att kolla om han har fått någon spärr av något slag! (det som vi misstänker, eftersom han slutade äta i samband med förra dagiset) På tal om dagis så började han sova hela nätter en vecka efter hans sommarlov från dagis startade! Helt klart något samband, han är väl ingen dagiskille helt enkelt! Han är väl ingen social kille alls, han verkar ha stora problem att leka med andra barn och vet inte alls hur han ska bete sig! Älskade unge, vad ska man göra med dig?!


Nu ja!!!!

Äntligen funkar appen igen, jag har typ haft bloggabstinens och haft tusen idéer på saker att blogga om! Nu kan ni titta in här dagligen igen! Och följa mig på instagram om ni har lust! Fijalisa heter jag! Semestern har startat för Roy och den kommer förmodligen regna bort, men det är jag som blir deppig! Minst två gånger om året måste jag få åka utomlands och i år har vi bara Budapestresan utan barn i augusti inplanerad och det är bara en kort weekend! Jag behöver mer sol för att överleva till nästa regniga sommar!!! Västervikssemestern blev inställd på grund av att nästan hela stället regnade bort! Snart drar vi till Göteborg och Strömstad istället och hoppas på bättre väder där!


RSS 2.0