body>

Sids mode - Upp med händerna!



Dagens outfit

Polisbody - Snabbköpet


(Japp, nu kan jag stå upp, med bara lite fusk, då jag håller i morfars hand, men visst är jag stark!)


Sids mode



Dagens outfit

Träningsdress - Nova Star
(Något stor ännu, men idag fick pappa välja kläder)


Stor omställning

Idag har vi varit på informationsträff på babysim som jag och Sid ska börja på måndagar tillsammans med Sofie och Enya. Eftersom jag gillar att plaska och bada så hoppas jag att Sid ska lära sig uppskatta vatten. Dessutom åker vi till Italien den 12/6 och då hoppas jag att Sid vill bada lite.

Det stora samtalsämnet just nu är trötta mammor. Jag tror att alla mammor är supertrötta någon gång ibland, vill ha tid för sig själv eller ha tid att städa eller vad det nu är man prioriterar. Att man känner så betyder inte att man är en dålig mamma eller en värdelös människa. Det är en STOR omställning att bli föräldrar och jag kan ärligt säga att det är först nu som jag är vuxen nog att klara av det, jag hade aldrig fixat det för några år sedan. Mina egna behov kommer inte längre på första plats. Numera kretsar allt kring mitt älskade lilla barn. men ibland behöver man tid att ladda sina batterier. Det kan vara en lång dusch eller lugn stund framför datorn.



Saker jag saknar sedan jag blivit mamma:

Att springa in och ut i affärer utan att krångla med barnvagn och kläder som ska kläs av och på för att bebis inte ska bli för varm/kall

Att ligga och läsa en bra bok i flera timmar

Sovmorgon (Och då menar jag att få tonårssova till typ 12)

Att kunna gå hemifrån med bara mobilen i handen

Att ha en "fixardag" och få locka håret, sminka mig, måla naglarna i flera timmar

Att ha kläder utan mjölkfläckar


Men saknaden går ganska fort över av ett litet leende från Siddisen.

Dagens dilemma

Om dom helt plötsligt skulle ringa från BB och säga att dom av misstag blandat ihop två barn och barnet du älskar över allt annat inte är ditt, skulle du byta tillbaka till barnet som är ditt kött och blod eller skulle du behålla det barnet du lever tillsammans med???

Svara gärna, oavsett hur gamla barn du har, motivera hur du tänker!

Sids Mode

  



Dagens outfit

Napp - Från presentpåsen på BB
Palestinasjal
Cool jacka - Från Syssling Enya med familj
Skjorta - Från mammas kusin Michaela
Jeans - H&M
Burberryskor - Från rika blonda tanten


Jehovas vittnen

Jehovas vittnen plingade på dörren för en stund sen och eftersom Akiz nyligen var så tuff mot dom kunde jag inte vara sämre.

Jehovas: Hej vi tänkte vi skulle överräcka den här (Håller fram ett informationsblad)
Jag: Nej tack, vi har så mycket skit som ska till pappersinsamlingen redan. (Och så stängde jag dörren)


Sen fick jag ångest. Att jag var så elak. Jag har gått och blivit blödig minsann.





Matglädje



I måndags började vi att ge Sid lite smakportion av "vanlig" mat.Det som stod på menyn var Morotspuré.
Han hade lite svårt att hantera nya muskler i munnen, men verkade inte tycka det var äckligt. Han såg bara lite skeptisk ut, ungefär som när han ska bada. Idag fick han morot för tredje dagen i rad och nu verkade han faktiskt tycka att det var ganska trevligt att äta med sked istället för att ligga och sutta vid bröstet. (Det gör han givetvis också)
Så idag har jag kokt potatis och blandat med bröstmjölk och fryst in några smakportioner i iskuber. Det blir morgondagens meny för lillknatten.
Man ska få kladda med maten och ha mat runt hela munnen så man lär sig slicka bort det själv har jag läst.


Sids mode - Ny fotomin



Dagens Outfit

Träningsbyxor - Åhléns
Linne - Kappahl
Inga strumpor, dom får jag fotsvett av.


Vad gillar Sid att göra?

På BVC igår frågade BVC-tanten vad Sid gillar att göra och jag tänkte svara;
Är du dum i huvudet, han är 3 månader, han gillar att äta och sova typ.
Men det gjorde jag inte.

Alltså, att svara på vad Sid inte gillar är lite lättare.

Bada
Umgås med andra barn, han gillar mest att hänga med vuxna ännu.
Plötsliga ljud
När mamma nyser
När vi gör bubbelvatten i sodastreamern
Att vara på kalas
När det är varmt.

Men, BVC-tant, fråga gärna om nåt år, då ska jag svara att han gillar att gunga och sparka fotboll osv.

Sovit typ 1 tim och 20 minuter


Vaccinet som dom sprutade in min lilla skrutts lår gjorde så han förvandlades till Belsebub och har skrikit sig igenom natten. Redan igår kväll började han bli extremt kinkig så jag gav honom lite alvedon och han slumrade till lite i min famn framför teven.
När det sen var dags att natta kunde han inte komma till ro och kändes varm. Tog tempen och det visade sig att han hade fått feber. Kunde inte ge en ny dos alvedon då det bara gått 2 timmar sen jag gav sist.
Så det var bara att hålla sig vaken med lillskrutt. Framåt halv tolv började han bli trött.
Då hade Roy redan gått och lagt sig i det andra sovrummet eftersom han stiger upp 04.20 denna veckan.

Sid har fått sova med mig i vår säng hela natten och ungefär var 20.e minut har han gett ifrån sig ett illvrål, alltså med andra ord typ precis när jag hunnit somna om. Han har varit för varm så jag fått klä av pyjamas och bara ha en tunn filt på honom och nästa gång var han iskall, på med täcket, buffa rumpa, trösta och klappa och mata extra mycket, typ halva natten så han skulle få i sig vätska eftersom han hade feber.
Dom här biverkningarna, när går dom över? Skulle vilja ha tillbaka min tysta, lugna bebis som sover hela nätterna långa!

Jag är helt slut, så Cissi hur orkar du vara vaken halva nätterna, undrar jag????

Stackars mammas lilla skrutt



Idag har dom plågat min son. Det var den där hemska BVC-tanten som tryckte 2 sputor i vardera av hans knubbiga små lår och min son gallskrek. Hon tyckte det var bäst att ge båda två efter varann, för annars skulle jag ju behöva trösta honom två gånger!!
Mamman tyckte nog det var värre än sonen som somnade gott i sin vagn efter besöket.
Det var vaccinering mot allt möjligt som stod på menyn idag.
Nästa besök är om 2 månader. Jag tror BVC fattat att jag inte gillar att gå dit, och att vi inte behöver springa dit i onödan hela tiden. Det är grädde i mammas pattar så Sid växer så det knakar. Jag talade dock inte om att Siddis har börjat med smakportioner. mer om det senare.

3 månander gammal
7426 gram tjock
63,5 cm lång


Sids Mode



Dagens outfit

Jeans - H&M
Randigt linne - Pappas gamla




Sid testar - saker att suga på

 

Bitleksak i form av ett mumintroll

Den är lätt att greppa och har fina färger, vitt och blått. Jag har inte riktigt fattat vad jag ska suga på ännu, så öronen och svansen ligger ofta risigt till. Det är lite obehagligt att få ludd/hår i munnen men annars gillar jag det här trollet.

Betyg: ***

Tummen (helst min egna)

Det är ju lite så att själv är bäste dräng och det är inte mycket som smakar så gott som min egen tumme. Visserligen går det bra med vilket finger som helst eller ibland hela knytnäven.

Betyg: ****

Napp

Dom (som i mamma och pappa) envisas med att stoppa in den där jävla nappen i munnen på mig hela tiden, men allvarligt, jag är faktiskt inte så förtjust i att suga på en gummibit. När ska dom fatta?

Betyg: *

Mammas tutte/Mjölkmaskinen

Jag måste nog erkänna att det här är snäppet bättre än mina egna fingrar, detta är den absoluta favoriten, jag menar, jag förenar nytta med nöje. Jag får sutta och blir mätt på köpet. Men det ska vara mammas tutte. Pappas är alldeles för hårig och vad jag vet så kommer det ingen mat ur hans!

Betyg: *****









Siddis 3 mån




Idag fyller lilla sötungen 3 månader. Hepp, vad fort tiden går, nu är det inte länge tills han flyttar hemifrån!


Roys recept på en helkväll

Idag var vi på Ikea för att handla en matta till Sids rum, vi passade även på att luncha lite köttbulor. Medan vi sitter och käkar säger Roy:
-Läsken är rätt billig här va?

Så tittar han på kvittot och fortsätter:
-8 kr och man får ta hur mycket man vill.
-Mmmm, mumlar jag. (Typ, jag skiter väl i vad läsken kostar!)
-Men då kan du ju ta med dig ett helrör och dina tjejkompisar hit så kan ni ha en helkväll med typ fri läsk och så kan ni sitta här i sofforna och håna människor som är tjocka eller ser konstiga ut, för det är ju sånt ni gillar.


Vilket påhopp va?
Som att jag inte skulle ha råd att köpa läsk till min fest!

Pannkaksdejt

Igår bjöd vi sysslingen Enya och hennes mamma på pannkakslunch. Enya har växt och blivit stora tjejen sen vi sågs sist, även om hon fortfarande är trötta tjejen. Hon sov sig igenom nästan hela lunchen trots att Sid försökte "snacka" med henne.
Enya sover så fint i sin mammas famn och jag säger till Sofie att sådär har Sid aldrig gjort, kunnat sova lugnt i min famn. Sen blir han lite kinkig så jag tar upp honom från babysittern, ger honom nappen och han somnar fint i min famn och sover en bra stund!
Jag tror att han tittade på Enya och kände: vilken bra idé, det där såg faktiskt ganska mysigt ut.
Men jag är inte säker, för han har faktiskt börjat kräva lite mer sömn även på dagarna, det tär väl på kroppen att växa så mycket som han gör.
Det var iallafall väldigt trevligt att träffa Sofie och Enya och Sid fick värsta coola presenten, ni kommer få se den i Sids mode så småningom. Cissi och Eddie borde varit med, men Cissi har gått med i nån sjuk sekt som säger att man inte får duscha, och vi ville inte ha fler Stinkys här, så dom fick stanna hemma. Men vi saknade Er!




Sids Mode



Dagens outfit

Kortärmad body - H&M
Rutiga pants - Doppresent från Sjöström/Lunds
ID-bricka halsband - Dopgåva från gudföräldrarna


Sids mode - Strike a pose




Dagens Outfit

Jeans med hängslen - H&M
SkjortBody - H&M


Ny kategori - Sid testar




 Nu tänkte jag införa en ny kategori här på bloggen. Den heter Sid testar, och som namnet säger så kommer jag testa olika saker och betygsätta dom.
Denna veckan tänkte jag göra ett blöjtest. jag vet inte om det är fler bebisar än jag som har diverse problem med det här med blöjor.



ICAs blöjor
Skyddar mot otrevliga läckage av diverse kroppsvätskor. Mamma säger dom är billiga, jag säger att dom är hårda och obekväma.
Betyg: ***

Pampers
Mjuk och följsam med fina tryck men med en frän doft redan som oanvända. Håller inte alls vad dom lovar. Nästan varje gång jag gör nummer två så har jag hela ryggen full, ibland ända upp till armhålorna. Jag som inte gillar att bada och duscha, tycker detta är extra jobbigt för då åker jag raskt ner i badbaljan för att bli ren. Blä för pampers tycker jag.
Betyg *


Libero
Sveriges kanske mest välkända blöja. Den rymmer inte allt en man släpper ifrån sig kan jag tala om för er mina vänner. Det läckte fram, bak, på sidan och uppe. Man kan säga att det är en jädrans skitblöja faktiskt.
Betyg:-*



Så alla blöjpolare där ute, har ni några tips på vilken sort och modell en grabb i sina bästa år bör använda hör gärna av er. Innan mamma blir tokig helst. Det ska vara en blöja som behåller skiten så att säga. Då slipper jag bada hela kroppen så ofta. Kanske en rymddräkt skulle funka?
Puss från allas er Stinky-Sid


Bumbo-stol




Nu kan han snart sitta med vid bordet som en vanlig människa. Bumbo-stolen är grejen. Vanligtvis kanske inte en bebis kan sitta i barnstolen riktigt än, men bumbostolen gör det möjligt. Iallafall i korta perioder. Och Sid som är så nyfiken på vad som händer, och som gärna är med oss när vi pysslar i köket eller äter middag kan nu snart sitta med oss vid bordet.
Tack för den "välkommen till världen"-presenten kära gudföräldrar.
Vilket kap vi gjorde där du sid, när vi valde dom till dig!!!


Mamman är frisk - Halleluja!

Det var inget fel på mamman. 9 rör blod tömde dom mig på förra veckan för att kolla vad det var för fel på mig. För enligt mig var inte frågan OM utan VAD det var för fel på mig. Idag fick jag svar att det inte alls var något fel på mig. Det kom nästan som en besvikelse, för jag är fortfarande skit-jävla-ap-trött och nu kan jag inte skylla det på något. Inte ens på Sid, för Siddisen sover fortfarande hela nätterna.

Jag har till och med provat lite mjölkprodukter igen, med stor framgång. Jag behöver inte äta mjölkprodukter varje dag, men vetskapen om att det funkar om jag vill dricka gräddsås direkt ur snipan ibland gör att jag kan fortsätta vara någolunda mjölkfri ett tag till.

Snart är Sid 3 månader och då har han sagt att han vill börja äta potatismos (Potatis & bröstmjölk). Vanligtvis ska man börja med smakportioner när man är 4 månader, men Sid är en speciell bebis som går sin egen väg, han sover ju tillexempel på mage, inte det heller enligt BVC:s riktlinjer. Eller är det hans mamma som är en envis jävel som "kan" själv. Vi vet inte riktigt.

Sids Mode - märkeskläder is the shit



Helgens outfit
Piké  - inte den med hästen, utan bocken. H&M
Jeans - Diesel (Från Helena & Annie)
Converse - Från Revolt 22


Update: Helgen.

I helgen firades pappi-Roy som fyllde år i veckan. Sid var förkyld och det skyller vi på simhallen. När man är sjuk myser man omkring i sköna kläder, därav plyschig pantertanterdräkt. Trots att lille sötnosen hade hosta, svårt att andas och var helt täppt i näsan så var han lika glad som vanligt. Vi har verkligen fått en happy-baby.

Vi säger GRATTIS och välkommen till världen till lille Jack. Mia och Hans andra son som äntrade denna världen i tisdags.

Sen vill jag veta varför huvudet är fylld med ludd sen jag blev mamma. Jag som alltid har 100% koll på allt och alla har inte längre koll på vart jag har röven, och då är den ändå större än vanligt.

Det är tandläkartider som missas, det är parkeringsböter som fås men det bästa av allt är när jag skäller ut
Roy för att han har gjort för starkt kaffe, när det var jag som bryggde kaffet 5 minuter tidigare....




Sids mode - Pantertanterdräkt



Dagens Outfit

Pantertanterdräkt - Julklapp från familjen Waldén/Sjöström




Pysseltant del 2

Det var inte bara Sid som fick presenter på hans dop. Sid gav även bort present till sina gudföräldrar. Förutom äran att få vara en del av hans liv fick dom en varsin present som jag pysslat ihop med hjälp av Sara och tryckt i
butiken Grått som ligger där Make up store låg förut. Där kan man nämligen trycka tröjor. Tröjorna hade jag dock köpt själv i en annan butik.



 



Ännu en fantastisk doppresent

En modern variant av graverade tenntavlor som jag avböjde i doppresent är den här fantastiska tavlan från Caroline & Thomas Kazansouvlakitzatziki.
Nu hänger den på väggen i Sids rum och visar när han föddes, hur mycket han vägde, hur lång han var och vad han döptes till.
Fin va?
Cissi, ni kanske ska överväga att gå med i Kyrkan igen för att kunna döpa Eddie!!!


Öppen förskola-pysseltant

Jag är ju ganska pysslig av mig som dom flesta vet, så Sid och jag har öppen förskola hemma, själva -utan alla dom andra snorungarna.
Det gillar mamma och Sid mycket bättre :)
Det här är vårt senaste projekt.



Ram som inhandlades på Jysk för 69,50




Knåda ut gips-lera på den ena sidan
Trycka ner Sids fot i leran (detta kunde jag inte ta kort på för jag har bara två händer och dom gick åt till att hålla Sids fot stilla i 20 sek för att det skulle bli ett snyggt avtryck.)
Sedan skrev jag ut den fina bilden på Sid och hans gudföräldrar på vår Fotoskrivare som vi köpte innan Sid föddes.



Sen blev det såhär fint. Från början var det tänkt att bli present till farmor & farfar eller mormor & morfar men det blev så fint så vi behåller den själva.


Sids Mode - badbraxor



Dagens outfit

Badbyxor - Present från Morbror och hans tant.


Dagens outfit nyttjades i simhallen tillsammans med Johanna och Bebban. Mamma och jag hade vårt eget babysim och bubblade i bubbelpoolen. Efteråt somnade jag så fort mamma la ner mig i vagnen. Jag är fortfarande lite skeptisk till det där med vatten och bada och hålla sig ren och så, men det var ganska mysigt att vara nära mamma i vattnet även om hon doppade mitt huvud i bassängen.


Världens bästa pappa fyller år.


(Visst är han världens bästa? Här är han till och med sympatitjock)



Idag är det Pappi-Roys dag och han jobbar kväll. Synd för honom, för om han hade varit hemma hade jag passat upp på honom, gett honom massage, matat honom med vindruvor och gett honom extra mycket gos. Men eftersom han jobbar så blir det inget med det.


Sids säck.

Sid fick helt fantastiska doppresenter och massor av pengar som ska sättas in på sparkontot. Sids alltså :)
Men den här Sackosäcken från Danne & Lena är en favorit. Den Sitter/ligger Sid gärna i när han kollar på TV. Den har en sövande effekt på honom och han somnar ovaggad i den moderna varianten av en sackosäck.
Tusen tack för alla presenter!!!


Sids mode - Rock n´roll

 

Dagens outfit

T-shirt - present från Dragge & Nicke
Jeans - Lindex
Skinnjacka - Doppresent från "moster" Lina


Premiärfesten



 På lördagskvällen efter dop och dopmiddag så var det en planerad fest hemma hos oss och ca 20 av våra närmsta vänner kom för att se mamman bli full för första gången på 1 år.
Vill tacka alla mina underbara vänner för en helt fantastisk kväll. Det märks dock att vi börjat bli gamla då sms:en haglade in dagen efter och det visade sig att nästan alla hade "smygit" hem runt klockan 01.00 från Harrys.
Brösten höll på att sprängas när vi var ute så Roy fick följa med mig in på toaletten och mjölka mig.
Sid sov över hos mormor och morfar och allt hade gått jättebra, Sid somnade efter han fick bröstmjölk på flaska och fick ligga nära en t-shirt som luktade mamma och mjölk. Runt 13.30 på söndagen lämnade dom tillbaka honom eftersom maten var slut då. Den stundade 30-årsfesten höll på att bli inställd för så sjukt bakis har jag aldrig varit i hela mitt liv. Att vara bakis är en sak, att vara bakis och busa med en bebis som vägrar sova på dagen är en annan. Fy fan, jag trodde aldrig jag skulle säga det, men frågan är om det är värt det? Ett glas vin på sin höjd kan väl räcka. Hahaha.


Sid Kenneth Tage



I lördags döptes Sid i Slottskyrkan. Dopet var snabbt över på 25 minuter och kyrkan är fantastisk mysig.
Sid var lite gnälligare än vanligt men det berodde nog på att han hade klänning på sig. hasn gillar inte sådana tjej-grejor så mycket!
Här är sid med sina fantastiska Gudföräldrar Michelle & Christoffer. Vi får nog akta oss för dom där två, eftersom Michelle uttryckte sig så fint.
"Jag älskar Sid så mycket och ibland tror jag att han är min egen!"

Sids "klänning" är en 60år gammal släktklenod då både farfar och pappa har döpts i den. jag har bara bytt ut banden till mörkblå istället för ljusblå.
Sid heter numera Sid Kenneth Tage Håkansson.
Efter farfar och morfar. Det var en överraskning för våra pappor som fick höra namnen vi valt för första gången på dopet.



Hur tänkte morfar här???



Jag har glömt visa er vad jag fick i julklapp av min morfar. Denna radiostyrda monsterbil.
Vill påminna er om att jag var 3 dagar gammal på julafton. Hur tror ni morfar tänkte?
Han kanske trodde att jag redan hade körkort och kunde ut och köra och plocka upp snygga brudar i min bil.
Morfar kanske inte visste att jag bara var en bebis.
Förmodligen kommer jag älska denna bilen om några år, när jag är lite större än att jag nästan får plats att åka runt på bilen.
Jag gillar min morfar han är en busig gubbe och när jag fattar hur man kör den här bilen då ska jag köra på hans fötter med den. Hahahahaa.
Puss från Sid.


Sids Mode - Helgen i brunt



Helgens outfit
Randig body - Lindex
Bruna pants - HM.se
Leopardstrumpor - present från mormor & morfar


RSS 2.0