body>

New york

New york var stort, överväldigande och fantastiskt trevligt. Men jag kommer förmodligen aldrig mer åka dit.
Det var inte min typ av shopping, förutom svinbilliga converse då. Jag är nog överhuvudtaget mer en "åka-till sol&bad-person". Men det var grymt att fått uppleva det.
Nu sitter vi och letar resor till Kreta i sommar. Just för att det är typ dit man kan flyga från Kalmar och det känns enklast med Sid. Att slippa sitta 4-5 timmar i bil och sen sätta honom på ett flyg känns inte som det funkar med all spring i benen han har.

Pyyys, luften gick ur.

Hur orkar människor?
Hur orkar människor med sömnlösa nätter? Här turas vi om, men det räcker med en för att jag ska känna mig totalt överkörd. Har svårt att fokusera på jobbet och dessa dagar känner jag nästan alltid att jag borde ha ett annat jobb. Ett där som man kan utföra även om man är hjärndöd.
Mönstret håller i sig, när Sid är på dagis sover han inte på nätterna och när han är ledig på helgen sover han perfekt, hela natten.
Hur länge orkar man?
I min värld finns inte en tanke på fler barn just nu. Att gå igenom det här med dagistressen en gång till är inget jag längtar efter. Det här är inte ens hälften så illa som att amma varannan timme på natten när man har en liten spädis.
Vi har beslutat att Sid ska få slippa sommardagis helt och hållet, eftersom vi redan har nog med problem, därför kommer jag vara ledig 6 veckor i sommar. Det är ju inte fy skam.

Och hur länge orkar man hålla ihop ett förhållande som aldrig vårdas längre. Man är för trött, eller för trött eller för trött. Nu har vi dock infört pussleken i vår familj. Den som pussas först när vi möts en gång per dag. Tillexempel när man vaknar, kommer hem från jobbet eller vad det nu är så får den som tar initiativet till en puss göra ett kryss i kalendern och den som har flest kryss vid månadens slut, ska få nåt av den andre.

Att pussas när vi vaknade/somnade eller möttes hemma i dörren var förr i tiden en självklarhet men även det har tydligen fallit i glömska. Nu har vi tagit upp pussandet med den nya leken, för såklart är vi vinnarskallar båda två, så nu springer vi mot varandra, bara för att vara den första som pussas.

Supriseparty

I lördags anordnades stor överraskningsfest för Roy som fyllt år.
Alla (ja, nästan) våra underbara vänner kom hem till oss och åt ost & kex och drack vin och hade en härlig barnfri kväll. Under kvällens gång delades gänget upp och killarna hamnade i köket. Vad dom förgyllde kvällen med har vi ingen aning om, men vad tjejgänget i soffan gjorde var förmodligen mycket trevligare.

Tack alla 19 personer som gästade oss denna kväll. Love you all!                                                 (Tjejerna har det iallafall mysigare med lill-Offe)

Positivt tänkande


Tack för alla tips, hade dock provat allt innan jag bad Er om råd, hade hoppats på nåt som jag inte redan testat!

Men försöker tänka positivt och får ju se det som att vi slipper vänja Sid av med vällingen nu när han gjort det själv. Men skulle gärna se att han vänjer sig vid att sova lite längre på morgonen igen. klockan 06.00 är jag inte människa och förut kunde man trycka in en flaska i munnen på ungen så somnade han om, kan ju inte servera smörgås i sängen för att han ska somna om precis.

Annars blev jag nerspydd ikväll igen, dock inte av kräksjuka, utan av en hostattack som gjorde att han slutligen kröp upp i min famn och spydde ner halva mig. Verkar vara min lott i livet att bli spydd på.
                                               (Glad  & lycklig innan han spydde ner sin mamma)

Hjälp mig!

Jag behöver hjälp!!!

Sedan Sid hade kräksjuka har han vägrat välling.
Han somnar utan och vill inte ha när han vaknar.
Det är för mig ett problem, för om han ätit dåligt under dagen vet man att han åtminstone får i sig välling innan läggdags och om han vaknar lite för tidigt så somnar han gärna om efter lite välling, men inte nu längre, han vaknar typ 06.00 och är hungrig.

Så nu ska NI mammor och pappor hjälpa mig. Hur ska jag göra för att få honom älska vvälling igen?
Eller vad ska jag ge honom att äta istället innan läggdags så han håller sig lika mätt och inte vaknar så tidigt.
Och ni behöver inte tipsa om gröt, för det slutade han med för några månader sen!RSS 2.0