body>

Jag är sjuk.

Ja, jag är sämst på att blogga just nu. Jobbar för mycket, är sjuk eller nåt och sover nästan så fort jag kommer hem på kvällarna.

Vadå för sjuk undrar ni? Sluta läs nu, om ni är känsliga.
Jag har i 3 veckors tid haft diarré. Alltså bara typ vätska som kommer ur tvåan. Sedan ett tag tillbaka är det även blod och slem.
Jag har givetvis sökt doktor som tagit tusen prover på mig. Blodprover, bajsprover och sånt. 2-4 veckor skulle det ta innan jag fick alla provsvar. ovissheten om vad det är för fel på mig, gör ju inte saken bättre. Jag försöker att inte tänka på det, men blir påmind 10-15 gånger om dagen då jag akut besöker toaletten. I morgon påbörjas vecka 4 med tarmproblem. Nåt positivt med det hela borde vara att jag inte har matlust och kanske kan gå ner lite i vikt.

Ni som känner mig, vet att när jag eller nån i min familj råkar ut för nåt så är det alltid nån ovanlig sjukdom. Så vad tror ni det är för fel på mig???

Elin & Chrille har gift sig!

Jag bara måste visa er, och jag hoppas att det är okej för personerna på bilden. Min vän Elin har gått och gift sig i Vegas i riktig Vegas-style. Dom är nog mina idoler, för det här är det skönaste bröllops-fotot jag sett. Har dom Elvis-präster i NY, för då kanske vi gifter oss där. Hahaha.

Grattis Elin & Chrille! Ni är asroliga!
                                             (Elin och Chrille in Vegas-style)


Sid is Satan

Jag hatar dagis! Jag fullkomligt hatar vad dagisrutiner har gjort med min annars så morgontrötta son.
Borta är sjusovarhelgerna. Idag vaknade han således 6.20. Jag lyfte honom till vår säng, försökte gosa och somna om som vi brukar göra.
Det funkade sådär, så då provade jag att spela död, eller ja, jag spelade inte så mycket, jag kände mig rätt död.
Det funkade ännu sämre, för nu visade det sig att min son är i maskopi med Satan. Först slet han mig i håret, sen försökte han peta ut mina ögon, komma åt min hjärna genom näsborrarna och slutligen gav han mig en karatespark rakt på käkbenet. Då steg jag upp.

Fy fan för tidiga mornar!

Nu drar vi till Lattjoland med kusinligan eftersom Eddie och hans mamma är sjuka, vi hade nämligen tänkt att åka dit med dom från början!

Sid har ångest!

Inatt har jag varit vaken mer än jag har sovit. Anledningen till det är en 80 cm lång minidvärg som heter Sid.
Det känns som han har ångest och allt han ville ha var närhet.
 Han panikskrek så fort vi la honom i egen säng. Pappa försökte första halvan med en taktik som innebar "låt honom skrika", vilket gjorde att jag inte kunde sova trots att jag låg i andra änden av vår lägenhet. Så jag tog över, och det slutade med att jag hade en liten kille som krampakrigt kramade mig och ville ligga på mig. Och då vet de flesta att man inte själv kan sova speciellt mycket.

Det känns som det här har nåt med dagis att göra. Är det mycket ångest, känslor och sånt som ska bearbetas nu, när dom upplever så mycket nytt? Tell me, tell me, ni andra dagismammor som vet.
Det här är nämligen en kille som sover som en stock annars.

Och ja, vi provade välling, men det var inte problemet!


Slutrea på Cubus

I morgon startar slutrean på Cubus. Grymma priser, typ från 29 kr. Kom och shoppa loss!

Sids mode - Killar kan visst ha röda byxor!
Dagens outfit

Farfarströja - H&M
Jeans - Cubus
Leksak - Eddies
Tanten i charken på Maxi sa Hejdå lilla tjejen och vinkade åt Sid.
Det är en kille svarade jag!
Jaha, jag tänkte på dom röda byxorna, säger hon då!
Killar kan visst ha röda jeans. Coola killar kan!
Är dom här två släkt?Man kan nästan tro att dom här två är släkt!


Tacksamma lilleman Håkansson


                                                        (Jag vill bara sitta här med benen i kors!)


Vår son har blivit en väldigt artig och tacksam ung man. Hela dagarna går han omkring och ger oss saker och så ska vi säga Tack, Tack. Sen tar han tillbaka det och säger tack, tack. Så håller det på. Det är den absolut roligaste leken just nu. Tack, tack-leken.

Förutom att säga tack, tack kommer här ett Sid vokabulär.
Det är inte många ord, men jag vet heller inte hur mycket man ska kunna när man är 1 år.

Vov-vov/Vovve
Mamma
Pappa
Titt-tiit (så sätter han händerna framför ögonen, det betyder givetvis; Tittut)
Tack-tack
Däääh (samtidigt som han pekar på nåt, betyder; där)
Nejnejnej
Mhmmmm

han pratar mycket men resten är på ett språk jag inte lärt mig ännu.


Pysselpappan

Nuförtiden är jag en skitdålig flickvän, mamma, kompis, dotter, syster, svägerska.
Jag hinner varken bry mig eller höra av mig till dom jag älskar. Förlåt.
Denna veckan gjorde jag 55 timmar på jobbet. På 5 dagar!
Så jag hoppas jag är ursäktad eftersom tiden inte räcker till.
Och det där med egentid, vad är det?
Jag säger som min goda vän Cissi:
Det kanske är en egen klocka!

Varken jag eller Roy gör något för oss själva längre, vi gör dessutom ingenting ihop eftersom vi knappt aldrig ses, det ska bli så sjukt skönt att han slutar jobba helg!

Under tiden som jag har jobbat massvis har världens bästa pappa påbörjat inskolning på dagis. (För mig kommer det alltid att heta dagis, men ja, jag vet att ni kallar det förskola)
Jag antar att dom vet vad dom gör dom där fröknarna, men jag kan tycka ett en timme om dagen i två veckor är en märklig inskolning. Är det inte tanken att man ska trappa upp? Det blir ju en väldig stor skillnad att ha varit på dagis en timme varje dag med pappa till att vara där 8 timmar själv. Men så små barn har ingen tidsuppfattning va?


                               (Världens bästa pyssel-pappa har gjort omslaget till Sids familjebok)


2010 - årssummeringJanuari

Sid var knappt en månad gammal, hade mycket problem med sin lilla mage, efter min penicillinkur mot inflammation i livmodern. Det hela slutade med att jag fick äta helt mjölkfri kost några månader för att hans stackars lilla mage skulle bli bättre!Februari

Sid och jag slår två flugor i en smäll och träffar nya vänner för första gången. Sofie, Enya, Cissi och Eddie.Mars

Jag börjar på Babysim och blir typ sjuk efter varje gång.April

Våren är här och Sid har lärt sig sitta, käkar lite vanlig mat och mamman känner sig lite lyckligare!Juni

Åker till Italien med mormor & morfar samt farmor & farfar. 10 dagar i solen med bebis funkar superbra!Juli

Drar på husvagnssemester till Västervik med gudföräldrarna och sen vidare till helsinborg och Danmark med mormor och morfar. Det är varmt och skönt och livet med bebis på semester funkar toppen!Augusti

Börjar bli en stor och stadig kille. Går omkring med gåvagn nästan hela tiden.
September

Besöker Leos Lekland första gången!

Oktober

Sid får öroninflammation för andra gången, har hög feber och vill bara ligga och sova på mitt bröst!November

Det snöar jättemycket och Sid får premiärtur i pulkan. Jag börjar jobba på Cubus och Roy börjar jobba helg!December

Sid kan gå sedan någon månad, fyller 1 år, och träffar tomten. Durkslaget är dock roligare än tomten. Nyår firas med goda vänner.


Kamprads köttbullar
Idag har mamma och jag kollat möbler på IKEA, mamma önskar sig nytt vitt matsalsbord, vitrinskåp ur Hemnes serien och lite annat smått och gott. Jag lekte i lekhörnan som finns på restaurangen och hade jättekul med en äldre pojke, jag smakade på Ingvars köttbullar, men dom var sådär tycker jag, mammas är godare. Sen åkte vi hem till mormor och morfar och sov middag. När jag vaknade hade mormor gjort min favoriträtt: Pannkakor med sylt och grädde!
Efter nån timme kom även kusin Alva och lekte med mig. En mysig söndag, fast nu vore det skönt om pappa kunde vara med oss och mysa på helgerna. Dumma pappas jobb!

Puss från Sid

Sid och djurbajsetUnder långledigheten passade vi på att åka till Pappas jaktstuga och grilla korv med farfar, åka pulka och kolla på olika sorters djurbajs i skogen, sånt som mamma tycker är skittråkigt, men pappa och farfar tycker är spännande.

Vi hade en mysig dag i skogen och om jag bara kunde tänka mig att lära mig att gå med skor på så skulle vi kunnat vara ute ännu mer. Jag känner mig ganska frihetsberövad när dom sätter på mig stora vinterkängor som går nästan ända upp till låret. Hur sjutton tror dom att jag ska kunna gå då? Tänker dom inte på att jag nästan nyss lärt mig gå??
Mamma tycker iallafall att det är skönt att sitta och slappa framför brasan och göra ingenting, koppla bort jobb och annan stress och bara vara med mig och pappa.

Puss från Sid

Sid börjar dagis

 
Det är sjukt vad fort tiden går.
Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Tiden har bara rusat förbi.

Han kan nu gå mycket stadigt, kan resa sig upp utan stöd, kan plocka upp saker från golvet genom att böja på knäna och sen ställa sig upp. Jag pratar förstås om Roy!
Näe Sids utveckling givetvis.
Det är mycket saker som ska stoppas i andra saker.
Gömma leksaker i våra skor, stoppa klossar och liknande i skålar och kastruller.
Det ska klättras upp och ner i soffan. Det senaste är att försöka ta sig upp på soffbordet.

Jag har ingen bebis längre utan en vuxen liten kille som i morgon börjar på dagis!

Ödet

Jag har aldrig varit en person som tror på ödet, jag tror att valen man gör i livet påverkar hur det blir. Men jag har nog börjat ändra mig.

Jag tänker tillbaka på hur mitt liv var för några år sedan, jag hade nyligen lagt ner mitt företag, hade ett pissigt förhållande, var ledsen över att butiken inte funkade och visste inte riktigt vad jag ville med mitt liv.
Klamrade mig fast i mitt förhållande som var riktigt dåligt, för jag behövde någon slags trygg punkt. Tryggt var verkligen inte var det var, men man inbillar sig saker och jag behövde en livlina just då.
Sedan gick allt utför och just då trodde jag inte att jag nånsin skulle bli glad igen. Det var det bästa som kunde hända mig. Jag öppnade mina ögon, jag träffade den underbaraste människan på jorden - Roy, jag började längta efter barn och jag blev gravid.
Är inte det ödet, så säg?
Jag hade förmodligen varit kvar med det största rövhålet på jorden om inte saker blivit som det blev.

Sen fick Roy ett erbjudande om att jobba helg, och jag tänkte för skojs skull se om det fanns nåt roligt jobb, för då kunde jag ju kanske börja jobba lite tidigare, och där var det, drömjobbet på Cubus.

Ännu en gång - Ödet!?

Jag hade aldrig ens läst en jobbannons om det inte vore för att Roy börjat jobba helg!

Sids mode - Fancy pants
Nyårsoutfit

Finbysser - varför Därför
Skjorta & Fluga  - H&M (Julklapp från kusin N)
partyhatt - ICA(Det var länge sen ni fick en "dagens" men det beror på att jag inte är still en sekund längre och har ingen lust med modeposer längre!)


Nyår

Det var inte direkt några goda förutsättningar för att Nyår skulle bli en bra kväll då Sid dagarna innan åkte på en dubbelsidig öroninflammation och Roy en rejäl förkylning, men ändå valde vi att bjuda hem goda vänner på en annorlunda variant av nyårsmiddag. Nämligen att gästerna fick stå för en rätt var. Lite "halv-åtta-hos-mig-känsla" och Värdparet slipper stå i köket hela kvällen.

Michelle och Christoffer bjöd på Hallonmojito som välkomstdrink och till det serverades det HETA chilis fyllda med färskost, västerbottenoststänger, Crosstini med tapenade och doppade marsmallows.

Förrätten stod Peter och Akiz för och det blev en klassisk Toast skagen på Per Morbergs vis, till detta serverade dom ett utsökt vitt vin.

Varmrätten blev Parmesanmostoppar med Fläskfile, Cognac- och kantarellsås med sparris och knaperstektbacon som avnjöts med ett supergott Italienskt rött vin, detta hade Roy och jag fixat!

Efterrätten var Champangesorbet som åts tillsammans med skumpa och detta hade Robin och Johanna fixat!

En helt suverän idé och alla fick vara delaktiga på något sätt, jag och Roy slapp duka fram och bort och stå i köket hela kvällen. Förmodligen en idé som vi kommer ta tillvara på fler gånger vid stora festligheter.

Namnet "Däck-Roy" fick en helt ny innebörd då mannen i huset gick och la sig redan 21.45, dock inte på grund av fylla utan på grund av sin förkylning som deckade honom totalt.

Efter raketer vi tolvslaget då även mamma och pappa kom förbi så åt vi ost och kex. Gästerna gick hem runt 02.00 och det blev nästan en helt perfekt nyårsafton om Roy hade orkat vara med hela kvällen.
Idag vaknade jag av min visdomstand som krånglat lite den senaste veckan, det gjorde så förbannat ont och värkte långt ner i halsen. Jag ringde först sjukvårdsrådgivningen och frågade om dom förmedlade jourtandläkare, men hon bad mig ringa 112.

-112, vad har inträffat?
-Jo, jag har tandvärk och behöver en tandläkare.

Det kändes lite märkligt men hon kopplade mig till en akuttandläkare på sjukhuset som upplyste om att taxan på nyårsdagen är väldigt hög. Det kan inte hjälpas, tanden gör så jävla ont!
Jag fick en tid direkt och det konstaterades att jag hade en rejäl inflammation som spridit sig ner i halsen, de fick till och med bedöva för att ens kunna komma och och spola rent och så fick jag en penicillinkur på 10 dagar.

Dom som säger att så som Nyårsafton och första dagen på det nya året är återspeglar hur hela året ska bli, dom ljuger väl, dom jävlarna????

Inte särskilt sugen på att 2011 ska bli ett sjukdomsår då vi ska ha ont om pengar för att tandläkarbesök ruinerar oss!

Vad det kostade? Ingen aning, var så omtöcknad när jag lämnade sjukhuset att jag glömde fråga, men jag ska låta er veta så fort fakturan kommer.
Så ni vet om det är värt bli tandläkare och jobba nyårdagen, alltså!

Gott nytt år!
 

Julafton

I år valde vi att fira julafton hemma hos oss och skaffa oss egna traditioner. Svärföräldrarna och mina föräldrar var med och på kvällen kom lillebror, Johanna och Nouvelle hem till oss. Tomten var ingen större favorit hos Sid, eller man ska kanske säga att han mer eller mindre sket i tomten och alla paket han fick. Juldagen var storebror, Akiz och Alva hos oss och vi firade julafton ännu en gång. Mycket trevliga dagar, god mat och trevligt sällskap.

Lilla Julafton
                                                     (Finfina vänner)En gång om året träffas alla fina tjejerna (Nåja, inte riktigt alla) hemma hos Caroline för att fira lilla julafton och dela ut paket och äta kulinariska och nyskapande julrätter. Men det allra viktigaste som vi gör är att skriva om våra förhoppningar/förväntningar inför det nya året. Förra årets förväntningar läses upp och så ser vi vad som verkligen hänt och inte. Nästan alla hade tippat att Michelle skulle vara gravid och jag trodde att jag hade blivit Fru Håkansson. Det har ju inte hänt!!! Däremot hade jag önskat att jag skulle fått ett nytt jobb och börjat jobba igen efter graviditet och mammaledighet, vilket ju stämmer jättebra. Jag har ett toppenjobb som jag verkligen trivs med!
Nu är det ett helt år tills vi får plocka fram förväntningarna inför 2011 och jag längtar redan!


RSS 2.0