body>

Midsommar

Sjöströmska klanen har firat midsommar  och Lillebrors 25-årsdag i stugan tillsammans med Edh/Johanssons. Perfekt midsommar. Perfekt sällskap. God mat.
Men som ni vet är jag ju inte den positiva typen, så jag gnäller på det urusla vädret. varför envisas vi med att fira midsommar i juni, när det är så förbannat kallt och ruggigt?

Just det ja...Vi har köpt hus! I Rinkabyholm.
Livet kunde inte vara bättre just nu. Synd att vi får flytta in först i december!

Glad midsommar.Glad midsommar på er!
Snart har jag semester, då kanske jag hinner blogga lite mer. Bara kanske.
Hoppas ni slipper frysa ihjäl på midsommar och hoppas ni blir rejält fulla. Ni vet väl att tillräckligt mycket sprit botar alla besvär, bekymmer och krämpor. Iallafall för stunden!
Själv ska jag mest dansa små grodorna runt midsommarstången med alla barnen. Det är mitt liv nuförtiden.


Lite av mamma och lite av pappa                                                          (Roy och Svärmor för typ 33 år sedan)Alla säger jämt att Sid är sååååå lik mig, speciellt när jag var liten, då är han nästan en exakt kopia. Han är väldigt lik min storebror som liten, han är lik min pappa.
Han är en Sjöström helt enkelt, men så tittar man på Roy när han var liten och ojsan, han är visst en exakt kopia av honom också. Betyder det att Roy och jag är lika?
Är det vad folk menar med äktenskapslika?
The perfect match?


Sötare än socker.

Det kan vara så att Sids mamma köpt en "tjejtröja", utan att veta om det. Jag tyckte den var söt, den var på Rea och Sid är gullig i rött. Men när vi var hos mäklaren och skrev på papper fick vi veta att en av mäklarnas dotter har en likadan tröja. Minsann.

Skit i det, min fråga till er var, kan man bli sötare än såhär?

Vems är ungen? Inte min!

Verner och Verner sjöng om en julskinka som hade rymt, om nån minns den gamla dängan?
Jag undrar var min grillade kyckling rymde!

Igår efter jobbet, tilläggas ska att jag i tisdags jobbade 12 timmar, hade en halvt sömnlös natt på det och kände mig allmänt mörbultad på jobbet. Kommer till dagis och hämtar en kille med världens sämsta humör. Måste handla nåt lite snabbt eftersom kylskåpet ekar tomt. Springer in på ICA i södercentrum halvt stressad med en unge som skriker och stretar emot och helt plötsligt slänger sig på golvet, för han vill ha vindruvor. Han är precis en sån unge jag hatar och tittar föraktfullt på annars, men just den där ungen råkar vara min, och just nu är det nog tyvärr ingen annan som vill ha honom, inte ens gratis.

Just då skiter jag i besprutningar och annat gojs och trycker i en otvättat vindruva i munnen på honom och stressar vidare. Blöjor, mjölk, potatissallad och grillad kyckling - det får blir vår snabbmiddag, ägg, bröd, smör och lite yoggi. Ungen vill ha mer vindruva och det går minsann inte tillräckligt fort, så han kastar sig hejdlöst bakåt och bankar i golvet och bölar.
Nu undrar jag vem som lärt honom dom där fasonerna, men att uppfostra ett barn när svetten rinner och man är stressad och befinner sig på ICA är inte riktigt min grej, då handlar det mest om att överleva!
Slickar av några vindruvor. Bättre jag tar skiten i munnen. Jag är ju mamma och då gör man allt för sitt barn, även om jag just då tänker att han kanske skulle bli lugnare av lite gift!

Framme vid kassan är vindruvorna han fick i handen återigen slut och nu hoppar han jämfota och skriker. Han förvarnar liksom inte alls, han kör all in direkt!
Damen bakom oss o i kön säger:
Men oj, är lilla tjejen lite trött.

J A G  O R K A R  I N T E!

Man är fan inte tjej bara för man har långt hår har jag lust att vråla i ansiktet på henne, men jag biter ihop och ler mot kärringjävlen!
Mular in några vindruvor i käften på honom, tar honom i handen, blöjor, kasse och en kokhet grillad kyckling och går ut.

Precis då mitt på parkeringen beslutar han sig för att inte gå en meter till, bara ligga där mitt på marken, ivägen för alla bilarna! jag kastar ifrån mig alla sakerna, lyfter upp ungen, balanserar en matkasse, ett paket blöjor och en kokhet grillad kyckling och försöker samtidigt låsa upp bildörren.

Det är det sista jag ser av kycklingen innan försvinnandet. Väl hemma ska maten dukas fram på bordet och inte fan har jag någon kyckling med mig hem.

Då bara brister det. Jag börjar storböla.
Roy kommer hem från jobbet och undrar givetvis vad som hänt.
Jag har tappat bort en grillad kyckling! Bölar jag.

Där någonstans dog Roy. Han trodde nog att världen höll på att gå under, men att jag grät så, över en borttappad kyckling det fick honom att vika sig dubbel av skratt!EllionDen fina Ellion i samma ställning som han föddes (översta bilden) som stålmannen med en hand först!Jag hinner aldrig träffa honom. Tänk vad mycket tid Michelle lagt på Sid som jag inte kan återgälda. Hon var barnlös och ägnade massor av tid åt Siddis medan jag har både barn och jobb som kräver mycket av mig.
Hemskt. Hoppas få att få gosa och busa och umgås mycket på min semester/mammledighet i sommar.
v.29 åker ju våra tajkonfamiljer på vår årliga Svenne-banansemester med husvagn. I år bär det av till Böda. Ska bli så mysigt.Can´t live with them, can´t live without them...

En jobbarkompis ska åka till Böda och grilla med sin sambo efter jobbet och ber honom att komma ihåg att ta med det marinerade köttbitarna som ligger i kylskåpet. Hon påminner honom TRE gånger om detta och väl uppe i Böda hittar hon en påse med frusen köttfärs i kassen som hennes sambo packat!!!


På väg ner till stranden bär Roy en strandväska med solkrämer, handdukar och min bikini när han kommer på att han glömt en solstol i husvagnen, så Sid och jag går före medan han går tillbaka för att hämta stolen.
Väl nere på stranden dit det är en bit att gå ser jag äntligen Roy komma gåendes och så fort han är inom räckhåll frågar jag "var är väskan?" eftersom han kommer med bara en solstol i handen, när han svarar "Vilken väska?"Vad svarar man på en sån sak?
Väskjävlen du hade i handen men lämnade när du tog stolen för att du är en idiot som tydligen inte bara kan göra en sak samtidigt, du kan även bara bära en sak åt gången, ditt jäkla pucko.

Eller?


Ölands-semester

Vi har gjort något så svennigt som campat på Öland denna helgen. Eftersom det varit långledigt lånade vi svärföräldrarnas husvagn och ställde upp den i Köpingsvik. Det har varit balsam för själen för oss allihop.
Ingen stress. Inga måsten. Vara utomhus hela dagarna och Sid har varit utan blöja fram till läggdags.
Vi har haft besök av Michelle, Christoffer & Ellion, Robin, Johanna & Nouvelle, mina föräldrar och Roys föräldrar.
Vi hade tänkt oss en familjehelg, men kom på att vi älskar våra nära och kära och dom är ju också vår familj. Desto fler desto roligare.
Vi har ätit gott (läs: svullat), druckit massor av öl och vin, solat och badat och bara gottat oss.
Sid hade inte särskilt stor lust att gå in idag när vi kom hem. Han hämtade sina skor och ville ut direkt. Det är då man hatar att man bor i lägenhet i stan.


             Ni ser hur han njuter va? med benen i kors och bara spanar sig omkring!


Akta dig!Våran lille pratkvarn har den senaste månaden ägnat varje vaken minut till att prata. Inget som man förstår men munnen har oavbrutet rört på sig. De senaste dagarna har helt plötsligt ett stort vokabulär öppnat sig. Det kommer faktiskt ord som man förstår.
Eftersom jag är värdelös på "fylla-i-böcker" så skriver jag det här med förhoppning om att internet alltid kommer finnas.Sid 17 månader - Vokabulär

Hej
Nee-ee - Nej
Mmmhh - Ja
Mamma
Pappa
Vovve
Vov-vov
Bpippi - ja, han säger typ b & p samtidigt och det betyder fågel
Bä - Får/Lamm
Tack - väldigt artig och tackar alltid.
Pappojajj - Farfar/Morfar (Fråga mig inte var han fått det ifrån)
Atta dig - Akta dig och puttar undan oss
Aj - Då ska man blåsa där det gör ont
Ochjj - Oj
Bada
Apa
Titta! - Det ordet vi hör mest, det ska "tittas" på precis allt!


Det som är roligast med ordlistan är ju ändå att ungen lärt sig akta dig! kan det bero på att han oftast är i vägen och vi säger akta dig?


Det är så fantastiskt med barnprat. Vi jublar och ler fånigt åt varann härhemma så fort ett nytt ord dyker upp!


RSS 2.0