body>

Kusinlek




När Sid inte ville leka längre, tog Bebban saken i egna händer och skulle lyfta honom dit hon ville ha honom.
Det ska visas i tid vilket kön det är som bestämmer här i världen!!!


Nattas och sova

Pappan i familjen tyckte ju att det var dags för lilleman att somna i egen säng. Sagt och gjort, första kvällen gick galant. Välling i sängen, i med nappen och han bara vände sig om och somnade. Andra kvällen gick ännu bättre och igår var fjärde kvällen och nu tror jag att jag vågar säga det, det är en succé!

Inga fler halvtimmes-nattningar då han sparkas och sliter oss i peruken.
Det tar max 5 minuter så är man färdig. Jippie!

Att sova i eget rum går också toppen! Än så länge har vi inte behövt springa in till honom överdrivet mycket. Ett eller ibland inget napp-tillfälle och sen välling med tuppen.

Jag sover bättre. Men det kanske beror på Roys snarkspray!!!


Vintertid

Jaha, nu skulle man vrida tillbaka klockan 1 timme inatt, vad skönt att få sova en hel extra timme tänkte jag.
Höll Sid vaken 2 timmar extra så även han skulle sova.

Det gick helt fel, kan man säga. Istället för att vakna halv åtta, som han brukar så vaknade han vid 06.00.

Vad var det han inte fattade med: Sid i natt får vi sova en hel timme extra???



Att bli självständig - del 1

Mitt mål är att uppfostra Sid att bli en självständig kille med skinn på näsan.
Det där är kanske mer en självklarhet när det gäller killar i och för sig. Dom brukar ju vara buffliga och ta för sig.
Men en del i självständigheten har jag redan börjat med.
I och med att vi flyttade in spjälsängen i Sids rum, borde ju "vuxensängen" vi hade där inne åkt ut, men jag klurade lite på det där, skruvade bort benen på den och det blev en mysig lekhörna som Sid själv kan ta sig upp och ner på (och som vi som sagt kan sova på om det blir mycket spring om nätterna med eget rum)
Nu har jag låtit honom sova middag på sängen utan ben med halvöppen dörr, vilket gör att när lilleman vaknar kan han bara krypa ut till mig, istället för att stå upp i spjälsängen som en fånge och skrika tills någon hör honom.

(Idén fick jag från Kusin Alva som alltid sover middag på en madrass, visserligen är hon så lång och smart så hon kan till och med själv öppna dörren när hon vaknar!)

Gudföräldrar

Sid har helt fantastiska gudföräldrar. Det är nästan lite synd att dom själva snart ska ha barn.
Michelle kommer minst en gång i veckan, bara för att träffa Sid, hon ger honom små eller stora gåvor, ibland även hans mamma, Dom tjatar om att få vara barnvakt och har honom gärna över natten.
Igår ringde hon mig och frågade om det var okej att hon hämtade honom efter jobbet, så vi fick en liten stund för oss själva.
Jag skojar givetvis när jag säger att det är lite "synd" att dom ska ha barn, jag är överlycklig för deras skull, men då kommer dom ju inte ha lika mycket tid med Sid av naturliga skäl.

Då påminns jag av att jag faktiskt också är någons gudmor. Alva och Sid föddes dock med lite mer än 5 månaders mellanrum och jag har inte kunnat erbjuda hennes föräldrar avlastning eller barnvakt på samma vis. Jag köper hennes kärlek istället genom att överrösa henne med massa fina presenter så ofta jag kan, sen får jag ta igen allt när barnen är lite äldre. Då får Alva bli "dottern jag aldrig fick" och så får vi gå och shoppa ihop. Följa med på tältsemester, simhallen eller bara sova över och kolla film och äta popcorn.

Snart Alva, snart!

Och kom inte och säg att det inte är det en gudförälder är till för, för ni har fel!

Skägg

Är det fler än jag som varit med om att man tittar sig i armhålan, upptäcker att man har nästintill skägg och tänker;
Men det syns ju inte om jag inte har linne på mig!


Att ha orakade armhålor var för 1 år sen helt otänkbart för mig. Nu får man vara glad om man hinner OCH kommer ihåg.

Pepparkaksfil






Om den var god?

Ja, fantastiskt god. Men så älskar jag ju pepparkakor, kanel och julen!


Det är jag och Kenza




Ni måste ändå medge att jag var lite duktig som modebloggare. Ni var en hel del som ville ha dom fantastiska leggingsen från dr denim. Ni som köpte dom, är ni nöjda?

Bara 57 dagar kvar...

Idag är det 57 dagar kvar till julafton. Min favoritdag på hela året. 31 dagar kvar tills man legitimt får julpynta. Det betyder väl att jag börjar om typ 2 veckor.
Jag har aldrig brytt mig om julpynt, eller pynt över huvudtaget innan. Men förra året var jag höggravid och sysslade kanske med det som dom kallar att "boa". Det var ju tvunget att vara fint tills bebisen kommer. Som om han bryr sig om det är fint runt honom, han stökar ju bara ner! I alla fall så gick jag loss på julpyntet och jag tyckte det var så mysigt med allt det röda, alla stjärnor och stakar. Så nu längtar jag tills det är dags att pynta igen.
Skynda på nu, så det blir jul snart!

Kluck, kluck sa Ankan.

På tal om knipkulor.
Jag känner en tjej som brukade ha sina i när hon gick på disco.
Kluck, kluck sa det om henne, eller det vet jag inte om det gjorde för det var ju så hög musik. Men jag tror det.

Och på kommentaren om man kan ha sina knipkulor i när man är med sitt barn....
Vänta, jag förstår inte frågan.
Klart man kan. Mina knipkulor har inget som helst med något sexuellt att göra.
Jag tränar. Och det kan man väl göra samtidigt som man leker eller matar sitt barn.


Hur natten var?

Det låg visst mer ångest i det här än vad jag trodde. Vi låg och pratade en stund i sängen och det kändes jättekonstigt att ha lampan tänd och att Sid inte var där. Sen somnade Roy. (Det brukar ta ungefär 4½ sek) medan jag låg kvar och spetsade öronen. Tänk om jag inte hör honom (Vi har en lägenhet i vinkel och våra sovrum är i varsin ända.)

Sömnproblemen jag dragit på mig tidigare blev inte ett dugg bättre. Jag låg och funderade på om jag skulle gå upp och kolla honom eller inte. Ungefär då börjar Roy snarka.  Jag sparkade lite, puttade, vände och vred på mig och tillslut lyckades även jag somna.
Vid 03.00 vaknar jag av att Sid är ledsen, går in till honom och ger honom nappen. Han somnar om.
Går tillbaka till sovrummet och hör Björnen sover och beslutar mig för att sova hos Sid. (Vi har valt att ha en tjock bäddmadrass på golvet i hans rum, dom nätterna som är riktigt jobbiga, kan det vara skönt)

Sen sover vi till 07.00, då får Sid välling och sen vill han stiga upp, det vill inte jag, så jag tänder lampan, sätter honom på golvet i hans rum och sover räv i en timme till.


Inte helt missnöjd med första natten i eget rum, även om det inte riktigt räknas då även jag fick sova över på hans rum.
Nu får vi ta itu med det allra största problemet mot min sömnbrist - Roys snarkningar.
Gör han inte något åt det, så måste jag snart byta ut honom!

TV-licens

För nyfikenhets skull, då vi nyligen hade besök av en TV-kontrollant. (Fan, satans jävla skit)


Betalar ni TV-licens?


(Vi kan göra som vi brukar, kommentera anonymt, det kan ju vara känsligt!)


Till Pappi

Om du inte köper snarkspray idag, gör jag slut!

Experiment

Nu är jag trött på att Sid har knöliga nätter. Förut skröt jag om min "sova-hela-natten-bebis".
Nu kan han vakna vid 06.00 och tycka det är morgon ( Helt normalt, men inget vi gillar i den här sjusovarfamiljen) eller vara vaken halva natten.
I och för sig känns det som att det inte är riktigt rättvist mot Sid att säga att han sover dåligt, för han har ju haft oturen att råka ut för massa sjukdomar hela tiden. Nu är han lite förkyld igen och är det inte sjukdomar så är det tänder.
Dom där jäkla tänderna, måste dom ha så många? Räcker det inte med två uppe och två nere, så dom kan tugga lite åtminstone.

Och dom nätter Sid sover bra så snarkar pappan eller hunden och väcker honom. Så ikväll har jag stökat och bökat, möblerat om i Sids rum, flyttat in hans spjälsäng och nattat honom i egen säng. (Eller det var hans pappa som gjorde det)
Nu håller vi alla tummar för att detta experimentet ska funka, det skulle vara skönt att få tillbaka vårt sovrum. Kunna titta på TV, ha lampan tänd och kanske läsa en bok eller bara ha mamma-pappa-mys i lugn och ro.


Sids Mode




Dagens outfit

Världens finaste mössa - Sydd av Sofie
Palestinasjal - Revolt22
Skinnjacka - H&M
Bilbarnstol - Britax


Sid och röda mattan




Hej kompisar!
Det är Sid här. Det var länge sen jag skrev till er, men jag har varit sjuk ganska mycket på senaste tiden. När man är sjuk är man inte så tuff. Iallafall inte jag. men skit i det nu.
Ni vet att jag är kändis va?
Jag skulle vilja att ni i fortsättningen kallar mig för Föräldrar och barn-Sid.
Jag tycker inte att jag är divig på något sätt men vissa förmåner ska väl ändå en stjärna ha.
Jag har skrivit en lista till mina föräldrar på vad jag vill alltid ska finnas på mitt rum.

Fräscht vatten i pipmugg.
Minst 4 olika nappar i olika mönster
Vita kläder som tvättats i parfymfritt tvättmedel
Våtservetter
En bunt med pampers storlek 4+
Nya leksaker varje dag, gärna fisher price
Bollar (Basket, fotboll, tennisbollar, mjuka bollar, hårda bollar, studsbollar)
Majskrokar med ost och örtsmak
Ett paket russin

Det är väl inte en lista för en diva?

Sedan vill jag att dom rullar ut röda mattan för mig, vart jag än ska.
Det är väl där problemet ligger, iallafall om man får tro min mamma, för då säger hon att jag ska sluta med dom där divafasonerna! Att jag inte ens är en C-kändis.

Jäkla mamma! Tur hon ska börja jobba snart så jag får hänga med min pappa lite, han är lite mer på min nivå, tycker jag!

Vi hörs!

 

Knipkulor

Ett litet tag har jag känt mig kissnödig nästan jämt och haft svårt att hålla mig. Nämde det för min mamma som berättade för mig om framfall. Ett ord jag aldrig tidigare hört. Men framfall vill man verkligen inte ha och jag vet med mig att jag slarvat med knipövningarna. Jag har typ inte knipit alls. Så nu har jag investerat i ett par knipkulor, för här ska fanimej knipas.

Såhär står det om knipkulor:

Orsakerna till att använda knipkulor kan vara många. De kan användas till att förebygga livmoderframfall, att avhjälpa inkontinens eller att ge en snävare slida vid samlag.

Snävare slida låter så fint. Men det är inte därför jag använder dom. Utan för att jag inte vill kissa på mig eller att livmodern ska trilla ut!


Pepparkaksmuffins med tryffelcreme

Pepparkaksmuffins med tryffelcreme

100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1,5 dl creme Fraiche
2 tsk ingefära
2 tsk nejlika
2 5 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

1 äggula
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelfiaost
3 msk Konjak (eller annan favoritsprit)
100 gram smält vit choklad

Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker och tillsätt sen smör och creme Fraichen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Klicka ut lite på botten i 12 muffinsformar.
Klicka i tryffelcreme i mitten och fyll på med muffinssmet.
Grädda i övre delen i 15 min.



Sid - The brat!




Äntligen kan Sidding ha stekartofs, som vi har längtat!


Föräldrar & Barn

Seså, i morgon springer ni till affären och köper tidningen Föräldrar och barn.
Ett helt uppslag om kändisbebisen Sid.
Jag har redan tjuvkikat då jag idag fick tidningen på posten!

Modebebisar

Hade en diskussion med min svägerska häromdagen. Vi har barn som är födda samma år och var ute och letade vinterskor. Jag hittade flera skitgulliga skor till hennes dotter, men hon letade efter mer funktion. Sen tog vi en lunch på stan och jag skojade lite om hur fint hennes dotter matchat sina kläder med blommiga byxor och prickig tröja.
-Funktion, ska det va, påpekade mamma Johanna.

För mig är det där att dö en smula och för henne så är det bara tyg som ska värma hennes dotters kropp.
Vi är alla så olika.
För mig är det här med kläder jätteviktigt, både när det gäller mina egna och givetvis när det gäller Sids kläder.
Tycker ni det verkar fånigt att jag inte skulle sätta på min son en färgglad tröja med Bamse, aldrig någonsin?
Eller kläder som inte färgmatchar eller mönsterpassar?

Så länge jag får bestämma vad min son ska ha på sig, så är det skitviktigt för mig att det han har på sig, matchar och är snygga kläder som jag skulle kunna se på hans pappa tillexempel. jag tycker inte att en bebis behöver se ut som en bebis när det gäller kläder.

Medan vissa tycker att det bara är ett barn och dom kan se ut lite hur somhelst.
jag tycker lite av min stil återspeglas i Sid och därför vill jag att han ska vara snygg i ALLA lägen!

Det här inlägget är absolut inget illa ment mot Johanna och hennes dotter, för alla har vi olika intressen, jag är bara nyfiken på om det finns fler som är som jag när det gäller barnen och deras kläder. Hur tänker ni?


Eeeeeeeemil! Förgrymmade unge!






Så går det när man glömmer lägga locket på brunnen.
Några slingor av mitt löshår och min hårborste åkte pang bom, ner i toalettstolen. När jag upptäckte honom stod han med min puderborste i handen och var på väg att kasta även den i lyckobrunnen!
Förgrymmade unge!

Så om jag luktar kiss i håret, så vet ni varför!

Nytt jobb

Jaha, om mindre än 2 veckor börjar jag jobba, men först Kurs i Stockholm 4-5 nov, sen utbildning i Karlskrona 9-12 nov. Lite oplanerat, men mycket roligt. Roy ska nämligen börja jobba helg och ett mycket intressant jobb dök upp, jag sökte och fick det!!!
Jobbet är som butikschef på Cubus och det ska bli mycket spännande och framförallt fantastiskt roligt.

I lördags firade Roy och jag mitt nya jobb och att vi nu varit tillsammans i 2 år. Vi låtsas att det är 10, för det känns mer så. Vi gick på spa, fick massage, åt en god middag på Stekhuset, skålade i både skumpa och rödvin. Drack whiskey och Irish Coffe på Lilla pubben och slutade kvällen med att dansa oss svettiga på Harrys.  Kom hem och det hängde en cava på dörren. tack fina Sofie med familj!
Farmor och farfar fick äran att vara barnvakter och idag hämtade vi lilleman och passade på att fira farmor som fyllde år igår. Dom andra åt kroppkakor, jag åt en alldeles underbar kebab från Nybrokebab, som jag saknat så. Jag låter inte svärmor laga specialmat till mig när dom ska äta kroppkakor, för jag passar gärna på att hämta kebab då.
Sid åt en hel kroppkaka med smält smör och grädde och han älskade verkligen det!

Så man kan säga att jag ska njuta av mina sista dagar som mammaledig nu!




Sids mode



Torsdagens outfit

Tröja - eBBe
Jeans H&M
Hängslen - Lilla garderoben
Strumpor  - Eurostore


Nya brillor




Jag ska köpa nya glasögon och behöver er hjälp. För ett otränat öga kan brillorna se likadana ut men det är dom inte!!!
Till vänster har vi ett par silvriga i en modell som ska likna en pilotbrilla, fast inte riktigt ändå, från Vasuma.
Till höger ett par guldiga pilotbrillor från Tom Ford.

Min favorit är dom guldiga, och givetvis dyraste.

Vilka tycker ni???


Sids mode



Dagens Outfit

Pälsmysse - Ullaredsfynd
Vindjacka - Lager157
Åkpåse


Världens bästa jeansleggings - Ni måste äga ett par!

Jag vet inte vad som hände, men nufötiden tycker jag inte att det är superskönt med jeans. Iallfall inte när man ändå bara går hemma och stökar, busar med Sid och är ute och går med vagnen.
Men de jeansleggings jag hittat är alltid så höga i midjan och "korvar" sig, så man får gå och dra i dom hela tiden.

Det är ju inte jag som ska modeblogga på denna sidan, utan Sid, men jag bara måste tipsa om dom här leggingsen som Kenza bloggade om här.
Bilden kunde lika gärna varit på mig, för dom sitter verkligen sådär perfekt trots att jag inte har en Kenza-kropp ännu :)
Dom finns inte att få tag i någonstans i Kalmar, men om ni hör av er till mig så fixar jag dom åt er, eftersom dom finns hos Revolt 22 

Finns i svart, jeansblå och mörkblå(otvättade) kostar 399 pix och är värda varenda öre.
(Jag har storlek small och brukar ha 26 i jeans vanligtvis.)
Men skynda, skynda för vi är ett gäng som väntar på en laddning jeansleggings och vi vill inte vänta för länge.


Stopp!

Ni får givetvis köpa tidningen Föräldrar och barn ändå, men numret som Sid är med i kommer tydligen inte ut i butik förrän den 26 oktober. Förlåt om jag tvingade ut er till affären i onödan!

Hur ofta "gör" ni det???

Ett högst vetenskapligt test till alla småbarnsföräldrar där ute:


Hur ofta "gör" ni det???


(Kommentera anonymt)


Sömnproblem

I lite mer än 2 veckor har vi haft hemska nätter. Vi är ganska bortskämda med en son som sover bra.
Då menar jag, en kille som somnar vid 20.00 och sover till 05.00, då får han välling i vår säng, somnar om och läggs i egen säng och sover till 08.30.

Sen finns det vissa som säger att dom inte behöver mat på "natten", men jag tycker inte att 05.00 är natt, det finns dom barn som stiger upp vid den tiden, så länge han somnar om så får han mer än gärna välling vid den tiden. fel av mig????

I allafall, dom senaste två veckorna har Sid vaknat och skrikit rakt ut flera gånger per natt, stått upp i sängen och bölat, varit otröstlig och inte kunnat komma till ro, trots att vi lyft över honom i vår säng. (ja, ja, man ska inte!)
 I och för sig har han nu varit megasjuk, men efter ett par dagar borde penicillinet gjort sitt. Inte förrän kuren avslutades i lördags vände det.
Jag vet inte om man ska ropa hej ännu, men dom senaste 2 nätterna har varit fantastiska, han har gnytt till nån gång, men somnat om av sig själv (det verkar som han drömmer mycket just nu?) och nu är Sids nätter som dom alltid varit. Han är som Skalman. Mat och sovklockan är inställd på exakt samma tid varje dag. Välling vid fem och vakna vid halv nio.

Igår innan jag stressade till Karlskrona på intervju var vi på BVC.
Lilleman fyller 10 mån i morgon och väger nu 10305 gram och är 76,5 lång. Viktuppgången var inte att hurra för, men eftersom han varit sjuk så beror det nog på det. Vi ska även få en remiss på ett pricktest, då Sid har lite eksem på armar och ben. Bara för att säkerställa att han inte är allergisk mot vår vovve. Han visar inga andra tecken på allergi - än iallafall!



(En sån här mysig frukost blir det när mamman är utsövd!)


Tidningen kommer ut i morgon!

I morgon springer ni till närmsta butik och köper tidningen, då har Sid sina 15 minuter i rampljuset!



Full rulle




Oj, förlåt, nu var det jättelänge sen jag bloggade. Nu är äntligen  lilleman frisk från halsfluss, öroninflammation och höstblåsor. Han hade maximal otur kan man säga. Men nu är det full rulle här hemma igen. Det pratas för fullt. Han säger "Däh" och pekar på saker, mamma, pappa och nej. Han vinkar och klappar händerna. Det händer nya saker varje dag.
Det är ju nu det roliga börjar!
Jag har varit på jobbintervju, ett jobb, jag verkligen, verkligen vill ha. Får besked innan helgen och isåfall börjar jag jobba ganska snart, då är det Roys tur att vara hemma med Sid. Det borde vara obligatoriskt det där, att när mammorna slutar amma är det pappornas tur att vara hemma. 10 månader är lång tid och jag har hunnit bli rätt så utrråkad. Men nu är jag laddad för jobb igen!

Nallebud

Jag började undra vad för ont jag gjort här i livet eftersom vi drabbades av den ena sjukdomen efter den andra, men så mitt i allt elände och sjukdomar och skit kom en tröst på posten.
En liten nalle och ett kort som säger:
"Älskade du! Det är lite höstigt och kämpigt för dig har jag förstått. Önskar jag kunde finnas för dig, där. Så länge kan du krama nalle. Han är bra han!"

Nåt bra måste man ju ändå ha gjort som har så fina vänner. Jag är inte riktigt säker, eftersom nallen kom utan avsändare men jag gissar på att den fina vännen, den här gången är Annie! Tack kära du. Du är fantastisk. Älskar dig!


Ramones-tallrik!

För några helger sedan var Syssling Enya med familj hos oss på middag och jag har glömt att visa den fantastiska presenten Sid fick.




Det var en gaffel också, men den har huligan kastat i golvet så den gick i tusen bitar!


Oljud!

Vet ni vad som är ännu värre än leksaker med ljud (läs: ojlud)???
Leksaker med ljud där batterierna håller på att ta slut. Samma eländiga visa men med svaj och lite långsammare fart.

Kottar och barkbitar är väl mycket roligare Sid?


Nu är vi friska!


  
                           Sjukt barn                                                         Huligan


Hejdå sjukdomar. Nu är huliganen tillbaka med mer bus än någonsin. Idag har han återigen ägnat sig åt att kasta ut mina trosor ur byrålådan. Kasta ner alla skor från skohyllan, slita i gardiner, plaska i hundskålen..... osv.
ja ni hör, gossebarnet är friskt! Mamman också, ifall nån undrar.



Suck!

Från och med idag är jag inte bara mamma med ett sjukt barn, jag är också ensamstående!


Nej, han har inte lämnat mig, inte än!
Sorry för det alla ni killar där ute som väntar på er tur!
Han lämnar mig dock tillfälligt, för att jaga älg hela veckan.

Nu funderar jag på vilken hobby jag ska skaffa där man får lämna hemmet minst en vecka för att sova ut! Nån som har nåt förslag?

Jag är inte alls negativ!

Sid har inte bara öroninflammation, utan även halsfluss och höstblåsor i munnen och på benen. Man kan säga att vi går all-in i den här familjen. När vi ändå ska vara sjuka så är vi ordentligt sjuka.
Har precis kommit hem från barnakuten eftersom ungen inte ens dricker vatten och jag såg några konstiga blåsor på benen. Dessa höstblåsor har även jag fått i munnen och på handflatorna. Jätteovanligt hos vuxna, men givetvis så får jag det. Nu tror jag att jag har bingo på ovanliga sjukdomar!

Folk som säger att man ska se positivt på saker och ting, hur menar dom då? Att jag ska vara glad att vi har en sån fin bil eller?

Sjukling

Och vipps, så fick jag bli frisk. Sid är riktigt, riktigt sjuk. Förra öroninflammationen gick ju oss nästan obemärkt förbi om det inte vore för nätterna, då han skrek och givetvis för att han inte ville äta. Men annars var han pigg och glad.

Så är inte fallet denna gången, nu ligger han och halvsover på antingen mitt eller Roys bröst, han hade 39,4 i feber trots alvedon och han äter absolut ingenting, inte välling, inte nåt. Vi får tvinga i några ynka droppar vatten.
Han gnyr hela tiden och det är så fruktansvärt synd om min lilleman!

Jävla sjukvård

Hela vår familj är listad på Läkarhuset Kronan. I tisdags var jag där och fick en megados peniccillin eftersom jag hade halsfluss. I morse ringer jag på grund av att Sid har 39.5 i feber. Vi får inte komma. Hör ni det mina vänner, vi får inte komma. Vi pratar om ett barn på 9 månader som är febrig och medtagen. Dom tycker vi bör avvakta 3 dygn. För ungefär 3 dygn tar det innan man kan upptäcka halsfluss.
Det där är så jävla mycket bullshit. Jag insjuknade på natten, gick till läkaren på morgonen och han utbrast:
Oj, oj, så din hals ser ut, jag skriver ut en extra stark dos peniccillin.
Det var inga 3 dygn där inte.

Mitt immunförsvar är ju tydligen kass, jag drar ju alltid på mig nåt. Enda gången jag var frisk var när jag var gravid, men då hade jag tusen andra fel. Folk skulle säkert kalla mig hypokondrisk, men grejen är den att jag inte inbillar mig, jag har verkligen alla möjliga konstiga fel.
Nu känner ju en mor sitt barn bättre än någon annan och när en sjuksköterska (eller telefonist) säger till mig i telefon att vi ska avvakta 3 dygn, då vill jag personligen åka dit och skjuta henne i pannan.

Istället kollade jag upp en drop-in läkarmottagning som heter ML familjecentrum, som en väns expojkväns pappa & mamma driver och som jag hört så mycket gott om, men aldrig besökt innan.
Min mamma fick gå dit med Sid, eftersom jag fortfarande är sjuk och eftersom Roy var tvungen att jobba idag.
Och vet ni vad, Sid har Öroninflammation!!!
(Det är ju samma streptokocker som kan sätta sig varstans, halsen eller örat)
Dessutom tyckte läkaren att det var märkligt att jag inte var frisk ännu, undrade om det gjorts nån odling på mig (vilket det inte gjordes), han tyckte att Sids öron måste kollas upp efter han blivit frisk. Mycket noggrann och helt i min smak.

Nu tänker jag således lista om hela vår familj. Och oavsett var vi listar oss så kommer jag försöka anpassa våra sjukdomar till ML Familjecentrums drop-in tider, för dit får vem som helst gå. Men när vi inte kan anpassa när vi ska bli sjuka så vore det ju trevligt med någon annan bra läkarvård. Är det någon som har tips på vart vi ska lista oss????
Kronan och Kvarnholmens undanbedes!


Skitsnack

Ni som skriver att barn inte kan få halsfluss, det känns som ni snackar lite skit. Min läkare sa att det var extremt smittsamt och att jag inte borde röra mitt barn på åtminstone 2 dygn efter peniccillinbehandling.
När jag googlar så står det att små barn visst kan bli drabbade att det ibland blir epidemier på dagis tillexempel. I morse vaknade Sid med 39,5 grader i feber.


Sjukdomsrapport

Kan inte äta. Kan inte sova. Orkar inte prata. kan inte svälja.
 Kräks, har hög feber. Frossa och svettningar om vartannat.
Har utvecklat ett sätt att undvika svälja. Om man inte pratar och bara ligger och halvflåsar med lite öppen mun så kan det gå flera minuter mellan gångerna och om jag istället spottar ut den saliv som då bildats så slipper jag svälja helt och hållet. Smart va?
Jag hatar att vara sjuk. Jag blir rastlös. Jag är hungrig.
Hur lång tid tar det innan medicinen verkar???


Men det absolut värsta är att jag inte kan gosa med min son, halsfluss är tydligen smittsamt, så jag håller mig inlåst på mitt rum hela dagarna och när jag går ut för vattenpåfyllning eller tömning så kommer min lille krabat krypande till mig och sliter sig upp och ställer sig vid mina ben och tittar på mig med en blick som säger:
Men, mamma varför lyfter du inte upp mig, du bara ignorerar mig. Jag saknar dig mamma!!!

Det är om möjligt ännu mer smärtsamt än min hals.

Mammas flicka

Jag är supersjuk. Har fått halsfluss. Hade det ofta när jag var liten, men kan inte minnas att man blir såhär dålig. Jag har hög feber, kan inte svälja mitt eget saliv och kräktes rakt ut på apoteket när jag skulle hämta min penecillin.Pinsamt!
Roy har givetvis fått stanna hemma från jobbet, trots att han i morse sa:
-Du ser inte sjuk ut, du ser typ snygg ut!

Vid 02.00 vaknade jag och frös nåt så fruktansvärt, och det har jag gjort ungefär fram tills nu, nu svettas jag som en gris. Mina pojkar ligger och vilar och jag som sovit i stort sett hela dagen har försökt få i mig lite mat och känner mig för tillfället något piggare. Jag grät i morse för jag var så dålig. Grät och ringde min mamma för att få lite tröst. Jag är också ett litet barn ibland, är inte det konstigt?

Nattliga samtal del 4

Putt, putt, putt, putt, spark, spark, spark (svårväckt)
Roy: Va?
Fia: Älskling du snarkar jättemycket.
Roy: Fast det är jättekonstigt för jag är liksom vaken. Alltså riktigt, riktigt vaken.

Och jag börjar bli riktigt riktigt trött på att aldrig få sova!

Min egna timme

Min bebis sover 1 timme om dagen. 1 timme! En viktig timme, som jag får för mig själv i lugn och ro.
Det är hemskt när man tänker på det, men som mitt liv ser ut idag har jag 1 timme för mig själv per dag. det är 7 timmar i veckan och 28 timmar på en månad. På en månad har jag nästan ett dygn av egen tid i lugn och ro. Fy fan!

Iallafall, den timmen varje dag är då man försöker tajma in ett toalettbesök, men jag vet inte hur ni funkar, jag kan oftast inte styra när det är dags för mig att göra nummer 2, så det skiter sig oftast. (Skiter sig, hahaha)
Jag försöker ibland äta lunch i lugn och ro.
Sminka mig om det är nödvändigt, typ om jag ska träffa folk.
Duscha. Ja, ibland sminkar jag mig innan jag duschar, då brukar jag bara tvätta kroppen och inte håret/ansiktet. Det är inte så lätt att planera längre så saker sker ofta i helt omvänd ordning.
Sätta mig framför datorn en stund.

Och typ just då vaknar han, alltid!
Hejdå folket!


Rasta hunden?

 

Jag heter Paulina Michalsky och är 28 år gammal. Bor i Kalmar med min lilla chihuahua, Saga.

Jag har varit omringad av hundar i hela mitt liv, stora som små. Allt från chihuahua till grand danois.
 
Har precis fått min F-skattesedel så nu är jag redo att starta mitt hundrastnings- företag. Jag kommer att erbjuda hundrastning i Kalmar.
 
Är du intresserad av att veta mer eller vill boka ett gratis info-möte går de bra att maila mig på [email protected] eller ringa 0708734331.
 
Hemsida kommer!

Månadsabonnemang mån-fre
Heltid 20 dagar/mån
30 min/dag 1495:-
30 min 2ggr/dag 2395:-
60 min/dag 2250:-
 
Halvtid 10 dagar/mån
30 min/dag 900:-
30 min 2ggr/dag 1400:-
60 min/dag 1350:-
 
Strödagar
30 min/dag 150:-
30 min 2ggr/dag 240:-
60 min/dag 270:-
 
+50% på hund 2,3 osv


Vår lott i livet

Jag har ett jobb att komma tillbaka till i mitten av januari ungefär, när vi ska skola in Sid på dagis. Men jag har ändå sökt några andra jobb, för det skadar aldrig att söka och det skulle kännas extra roligt med en nystart på ett helt nytt jobb.
Vanligtvis blir jag nästan alltid kallad på intervju på de jobb jag söker och vanligtvis har jag oftast fått exakt de jobb jag velat ha. FDet var några veckor sedan jag sökte 4 jobb, sen dess har det varit helt tyst.
Varför då?

För att jag var så klantig att jag skrev att jag är mammaledig.

Inte nog med att kvinnor har sämre lön än män, vi har också svårare att få jobb i en viss ålder för då tror arbetsgivare att "vi snart ska skaffa barn" eller har vi precis skaffat barn och då tror dom att "vi ska vara hemma och VABBA hela tiden".
Jag trodde vi levde i ett modernt samhälle och att papporna kan vara hemma lika väl som mammorna.
Helst ska man vara 20 år och ha 10 års arbetslivserfarenhet. Då är man poppis hos arbetsgivarna!

Detta verkar med andra ord innebära att jag helt plötsligt inte är särskilt het på arbetsmarknaden.
Och det stör mig. Nåt så fruktansvärt.

Nykära





Spa. God mat. Mys. Sömn. Hotellfrukost. Videofilm. Skumpa. Whiskeykällare.
Ja, det sammanfattar vår mysiga hotellvistelse. Skansen Spa är kanonmysigt.
Vi har fått välförtjänt kvalitétstid och en hel natts sömn!
Och ja, nu är vi nykära igen.

Lektält.




I fredags kom Kusin-Nouvelle med en mycket uppskattad present. Ett lektält från IKEA. Den fina iglon är numera placerad i vardagsrummet och Sid kryper in på besök lite titt som tätt.

Nattliga samtal del 3

I natt tog allt en ny vändning.

Putt, putt, putt, spark.
Roy: Oj snarkar jag?
Fia: Ja, eller är du vaken?
Roy: Näe, jag är inte vaken.


Så dum JAG är!!!!

Vårda kärleken

Om några veckor har Roy och jag varit tillsammans i 2 år, och Sid fyller snart 1 år. Det är lite skrattretande när man tänker på det. Men det sa verkligen "klick" mellan oss och det känns som jag levt hela mitt liv med Roy. Vi borde fortfarande vara nykära, men ett litet spädbarn tar det mesta av vår tid och energi och de ynka timmarna vi har med varann när Sid somnat om kvällarna har vi oftast deckat i soffan framför teven. Innan vi fick Sid hade vi TV-förbud en dag i veckan. Då ägnade vi oss åt att prata, umgås och ha roligt, trots att vi bara var hemma. Jag tror vi ska införa det igen.

I morgon åker vi till Skansen Spa för att vårda vår kärlek och för att komma hem nykära igen, inte för att det snart är två år sedan vi träffades utan för att vi måste bli bättre på att unna oss lite egentid, som Fia och Roy.
Därför är det extra roligt att det snart är årsdag för då får vi ju chans att unna oss något alldeles extra igen.

Nu ligger en magnumflaska skumpa på kylning och förväntningarna för i morgon är höga. Känner mig nästan lite pirrig, nykär kanske!!!




Häromkvällen överraskade jag Roy med ett halsband, och ett likadant till mig. Nu bär jag alltid mina käraste med mig.
På Roys står det givetvis Sofi, istället för Roy.
För övrigt samma kväll som Roy kom hem med Té och choklad i present till mig. Tvillingsjälar!

Björnen sover.

I det här fallet är Björnen i vår familj, Roy. Om nätterna snarkar han nåt så fruktansvärt och när jag påpekat att han måste göra något åt det svarar han: Att han inte störs av det!!!

Nattliga samtal del 1.

Jag puttar, puttar, puttar och sparkar Roy.
Roy: vad är det?
Fia: Men du snarkar, kan du inte vända dig om.
Roy: Det är ju väldigt konstigt för jag är vaken och har munnen stängd (!!!)


Nattliga samtal del 2.

(Just denna kvällen gick Roy och la sig 20 minuter före mig och bör kanske tillägga att det är becksvart i vårt sovrum)

Putt, putt, putt, putt, knytnävsslag på axeln
Roy: men vad göööör du?
Fia: Älskling, du snarkar.
Roy: Va, gör jag ju inte alls, jag ligger ju här med öppna ögon. (!!!)


Det är inte riktigt läge att förklara att det går enklare att sova om man stänger ögonen eller att det verkar jävla idiotiskt att ligga med öppna ögon i ett becksvart sovrum.




RSS 2.0