body>

Blommor & Choklad

Caroline på jobbet gav mig blommor och choklad när hon kom till jobbet igår morse. Vilken fantastisk gest men det var det allra finaste var kortet hon skrivit.
"Att jag trots sömnlöshet och sjukdomar alltid har ett stort leende på läpparna". Härligt och höra från Fröken Big smile herself. Caroline är verkligen alltid glad och med ett stort leende på läpparna.
Mina jobbarkompisar är underbara! Vilken tur jag haft, både med jobbet och med arbetskamraterna!

Sova middag eller inte?

När slutar man sova middag?

Vi har en kille som vaknar mellan 06-06.30 och som är omöjlig att söva innan 20.30 och då tar det ibland nästan en timme innan han somnar. Behöver han verkligen inte mer sömn?
Sedan en tid tillbaka sover han bara middag i en timme, för annars har vi ett helvete på kvällarna. Han vill helt enkelt inte sova.
Jag tycker dock inte att det är okej att han är vaken så sent och förstör mamma och pappas kvalitetstid med varann, eftersom jag oftast är sjukt trött om kvällarna och somnar runt 22.00.

kan man ta bort middagsluren helt eller är han för liten ännu. Tips tack!!!

Dagens karriärsamhälle

Vi har bestämt VABB-dagar i vår familj.
I mån av möjlighet. Man kan ju givetvis ha något viktigt på jobbet.
Men annars är Roy hemma om Sid blir sjuk på måndagar och tisdagar. Jag på onsdagar och torsdagar. Fredagar slåss vi om. Vi slåss inte om vem som ska vara hemma utan om vem som får jobba!

Det måste vara dagens karriärsamhälle som gör att det ser ut så. Vi båda prioriterar våra jobb så mycket att vi inte har tid att vara hemma med sjukt barn.

Hur gör ni?

Förra helgenMed mormor och morfar på stan


Sid on speed

Vi har haft rejäl sjukstuga här hemma, som inleddes med ett rejält kruppanfall natten till i torsdags. Första anfallet avhjälptes med öppet fönster och  genom att somna om på mammas bröst, andra gången några timmar senare var det värsta anfallet han haft och jag kastade ner honom i vagnen och ut på gatan i Roys mysbrallor och ett linne, mitt i natten,  men då det inte hjälpte fick vi åka in till barnakuten. Där fick han adrenalin och cortisontabletter och några timmar senare kunde vi åka hem. (Ska tilläggas att vi skulle få besök av Sverigechef och Sverigedekoratör på torsdagen, kände mig aningen bakfull på jobbet!) Feber och förkylning kom så smygande och i lördags låg han helt matt med en feber på nästan 40 grader, det stod mellan 20+30årskalas eller akuten och valet var inte så svårt. Väl hos doktorn visade det sig att vår lilla knatte hade dubbelsidig öroninflammation och nästan bronkit.
Det blev penicillin, hostmedicin, örondroppar och andas in ventoline.
Och varje gång förbannar man sig själv att man inte åkt till doktorn lite tidigare!
I Söndags var han fortfarande helt matt och slö, dels för han var sjuk och dels för att han varken ätit eller druckit på flera dagar. Han vägrade till och med att dricka!!!
Så morfar skulle vara snäll och gav honom lite coca cola. Han har aldrig tidigare druckit cola, han är ingen sötsaks-unge egentligen men nu slank colan ner och någon timme senare hade vi en galen unge på speed här hemma. Kanske ska tilläggas att hans hostmedicin innehåller efedrin (den får han inte mer av från och med nu!!)
EFEDRIN!? I Hostmedicin för barn?

Iallafall så var Sid vaken mellan 08.00-22.30 utan att sova middag, och han hoppade i sängen, bet oss och var totalt galen. Det blir aldrig mer cola, han får hellre torka ut!
Idag har jag VABBat och haft en lugn och snäll liten kille igen som faktiskt är mycket piggare. Vi har bakat bullar. Två bullar och massa mjölk gjorde att matlusten återvände, så både korv och smörgås har slunkit ner och nu slipper mamma vara orolig.

Fy för sjuka barn, man önskar att man kunde vara sjuk åt dom så dom slapp lida! 


Tylösand
Tylösand var helt enkelt fantastiskt! God mat, härliga behandlingar, avkoppling och lite fest och mycket trevligt sällskap. Nu tar vi hem vinsten för första halvåret (2011) också, eller vad säger ni brudar???

Den bästa tiden är nu!

Den bästa tiden är nu!
Sådär säger vi hela tiden, men nu är verkligen en fantastisk tid. Sid kan nästan göra sig förstådd, han kan visa att blöjan ska bytas, att han är törstig eller hungrig, han pratar precis hela tiden, mest på utrikiska men många ord vi faktiskt förstår. Han är inte bara fantastisk han är väldigt väldigt rolig. Som en dag när jag sa åt honom att sluta, typ tre gånger, minns inte vad han höll på med, det var iallafall något förbjudet och tillslut så tittar han på mig och flinar och säger slyuta!
Det är ju så man vill dö av skratt!
För övrigt så är det bussar, traktorer, pickuper och bilar som tar upp lillemans tid. Titta! säger han och pekar stort om vi cyklar/kör förbi något av dessa fordon.
På gammelfarfars (som bor i himlen) åkergräsklippare! Stor lycka!


I någons röda stuga med vita knutar.
Vi har haft en fantastisk helg. På landet, i lugnet i brors röda stuga med vita knutar och utsikt över gröna ängar. Sid som älskar att vara utomhus har varit ute fram till läggdags och somnat så gott om kvällarna. Nu letar jag febrilt efter en egen sommarstuga, för det där med hus kommer dröja. Ska man bygga nytt, finns det inga bra tomter och ska man köpa ett hus ligger det fel, ser fel ut, är för dyrt eller något annat.

En stuga på Öland är vad Sid och jag drömmer om just nu. Hoppas pappan är med på noterna, vi har inte hunnit diskutera det för vi har rest runt i Sverige om varann den här veckan och ses först på lördag eftermiddag, för i morgon drar jag på Spa och då kommer Roy hem från sin jobbresa i Sthlm.
Pussel, pussel, puss!

Gissa Sids favoritlek!?


Valborg

Förr höll jag bättre koll på högtiderna eftersom det innebar fest, nu glömde jag bort att det var valborg. Dels eftersom jag ändå jobbade denna helgen och för att festen inte är det viktiga. Roy hade tänkt att jaga och jag tänkte ha myskväll med Sid, men vi cyklade bort till Ängö till kusin-vitamin och det gjorde vi alldeles rätt i, för det blev både festmåltid, vin, majbrasa och kusinmys.                                                       (Bästisar?)

RSS 2.0