body>

Ölands djurpark

En alldeles perfekt molnig men varm dag åkte vi med Aleborns till Ölands djurpark. Sid gillade bäst att åka tåget som går genom parken och tåget i sagolandet. De andra karusellerna är nog barnen fortfarande lite för små för och många av djuren var Sid rädd för, trots att dom var bakom galler eller fönster.

Mysdag

Stockholmstjejerna var hemma och vi lyckades få till en supermysig dag hemma hos Caroline. Med pajfika, poolbad och glada nyheter! På kvällen förflyttade vi oss hem till Michelle och Christoffer för lite grill. Det är sällan vi kan samlas allihopa nuförtiden, så det var verkligen en superhärlig dag.
Pytt i Panna

                                         (Ser ut som en gammal spya, men är fasligt gott!)Hemlagad Pyttipanna

Kokt potatis ( nypotatis funkar utmärkt)
Falukorv
Lök
Ägg
Parmesanost
Krydda efter eget val (Jag hade flingsalt med karljohansvamp, vit & svartpeppar, allroundkrydda och lite cayenne för extra sting)

Skär lök, korv och potatis i bitar, stek i smör, när de fått fin färg, knäck i några ägg och ta sönder dom. Rör runt tills äggen är färdigstekta och ihopblandade. Riv slutligen över parmesanost eller skit i det om ni inte gillar det!

Tusen gånger godare än köpt pyttipanna.

Räkor och skumpa!
Världens godaste middag om ni frågar mig. Jag är tokigt förtjust i räkor. Uppläggningsfatet är nytt och kommer från Mio möbler.

Solhattar/kepsar till pojkar
Varför finns det så fina gulliga sjalar/hattar till små flickor och till små pojkar är dom fula som stryk! Min lilla kille vill vara fin även på stranden. Jag efterlyste några snusnäsdukar för att knyta bandanas till honom, för allt jag hittade i mina gömmor var en döskallesjal som fick rädda lilla huvudet mot solens starka strålar!

Duran & MollanJag har alldeles för dålig koll på roliga attraktioner och händelser i min egen stad, så när Karlskrona-Eva föreslog att vi skulle ta med barnen på något kul, visste jag inget annat "kul" än Leos lekland. Tur att Eva hade snappat upp Duran & Mollans allsångsshow på Kalmar slott. Fantastisk trevlig underhållning i mysig miljö. Se till att ta med era barn dit i sommar, det är inget ni vill missa. Jag lovar!!!


Pratkvarnen Håkansson

Nu kommer tillägg på Siddings ordförråd 19 månader.


Bebii - Bebis
usvaaagn - Husvagn
Magn- vagn (Han kan bli helt tokig och skrika magn, magn, magn när han vill åka vagn!)
Eddii -Eddie
Enne - Enya
Ajja - Alva
Ovve - Tulle
Ninni - Lina
Jääjää - Farmor /Farfar
Yiia - Tyra
Ahppa - Hoppa
Ouuhj - Förlåt/oj
Mer - Mer
Pouss - Puss
Aj - Aj
Borta - borta
Iaaiaaaoo - Som i sången Old McDonald had a farm...
Umpa, Umpa - Som i sången "umpa, umpa fallerallerej"
Min - Min

Mycket härmande och helt plötsligt har han börjat säga namn till folk. Ni som inte är med på listan heter förmodligen bara för krångliga namn, för vi försöker alltid peka på kort och säga namn på våra nära och kära.Sids Mode - Cool Katt!

Daqens outfit

ACDC-tischa - Cubus
Jeansshorts - H&M
Converse -Revolt22
Solbrillor - Cubus
Cykelhjälm - Coop


Världens bästa uppfinning?
Åhhhh, varför är inte jag den smarta uppfinnarjocken som kommer på sådana här bra idéer?
Ett slags dropp & kladd stopp för isglassar som kallas för No drip.
Nu tänker jag inte på Sid i första hand, utan på mig själv.
Smält isglass som man kan dricka, kan vara det bästa jag vet. Om man helt enkelt bara låter ungen slicka i en oändlighet på glassen. För det gör min, Sid. Han liksom "duttar" tungan mot glassen, så det hinner naturligtvis smälta innan han knappt hunnit få smak på den. Den smälta sörjan kan jag sen dricka upp ur den här smarta behållaren som fångar upp all smält glass.

Toppen-uppfinning om ni frågar mig!

Fransosen!                                                     Lycklig stund hos Faster Tina och Peter

Sid älskar traktorer och bussar, han har dock inte hajat det där med svenskan ordentligt.
Han kallar det Traktyuuur och Byyyyz.
Vår lille fransos.

Sid & "Offa"
Sids bästa kompis "Offa" (Morfar) är på semester i Italien i 3 veckor!
Sid går redan och säger Offa, så fort vi ser en vit Seat, för det vet han att Offa har en sån bil, han saknar sin Offa!

Mamma flodhäst

Pappan i den här familjen har ett enormt barnasinne kvar, han älskar att leka i timtals med Sid.
Jag har nog inte lekt mer än 5 minuter med honom totalt. Jag hatar att leka. Jag läser gärna böcker, låter han vara med och baka, laga mat, duka, städa och sånt som mamman i den här familjen gör mest.
Men av någon anledning finns det en bok som Sid och pappa tittar i väldigt ofta. Det är en fotografisk djurbok med djur från alla världens hörn. Sid kan antingen säga vad det är för djur eller göra deras läten, vilket är mäkta imponerande, men det finns ett djur som hans pappa inte lärt honom det rätta namnet på utan valt att kalla det djuret för mamma.
Djuret är en flodhäst och det slår ALDRIG fel, Sid pekar på flodhästen och säger mamma, varenda gång!!!

Jäkla pappa!
                                    Om mamma är flodhäst kanske Pappa är babian???


RSS 2.0