body>

Sids Mode



Dagens outfit

Linne - H&M
Jeansskjorta - Lindex
Haremsbyxa - Zara


Nu upptäcker vi världen

Folk sa till mig att en skrikig ytte-pytte-liten nyfödd bebis som inte sover och har kolik inte alls är jobbig i jämförelse med en bebis som kryper/går. Jag tyckte dom var muppiga.
Det tycker jag inte längre.
Den ytte-pytte-lilla slemproppen var nöjd med att ligga på en filt och jollra, äta och sova. Den krypande bebisen som håller på att lära sig gå, behöver underhållas. Han vill se nya saker, upptäcka nya saker, erövra världen, trots att han är lite för liten att fixa det själv. Alltså behöver mamman stimulera, hitta på saker, underhålla och sysselsätta.
Jag hinner INGENTING längre. Jag var naiv som gnällde förut, herregud, då hade jag ju all tid i världen.
Den lugna stunden man får nu är när man sätter honom i en vagn och bara går och går och går....



Här är vi ute och går och går och går och går...


Pappa & Sid

Nu är huliganen någorlunda frisk igen. Igår busades det med pappa hela dagen lång.
Nätterna är fortfarande lite bökiga, snorig näsa och hosta förstör lillemans goda sömn.
Idag tar vi det ganska lugnt och återhämtar oss efter sjukdomarna som drabbat oss. I morgon kör vi fullt ös igen. Tänkte besöka Leos Lekland med Lilla E och hennes mamma.





20,5 cm bort!


Startmått         2 veckor senare        minskning

Arm: 26             25,5                      -0,5
Byst: 93             88                        -5
Midja: 73            70                        -3
Mage: 87            82                        -5
Rumpa: 94          93                        -1
Lår: 55               53                        -2


Det är väl inte så illa pinkat på 2 veckor med en helgs fusk?  Jag äter faktiskt gott hela tiden. Fett men gott. Är aldrig hungrig eller sugen på sött. Förutom idag. Idag skulle jag vilja ha chokladbollar och glass.
Lägligt nog har vår våg gått sönder, men dom säger ju ändå att man ska mäta och inte väga!

Vi har tagit bajset till en ny nivå.

I vår familj (Innan Sid kom, då vi var en väldigt liten familj på två personer) så var bajs hysch hysch. Inte för min del, det var snarare Roy som tyckte att bajs var privat.
Så kom en semester i Egypten med magsjuka och en toalettdörr med en glipa på 5 cm. Jag fjärtade loss utan problem, trots att jag var relativt nykär, medan Roy höll på att skita ner sig medan han höll på att täta springan med handdukar innan han kunde släppa ut det onda.
Jag trodde vi hade öppnat Pandoras lilla bajsbox där på den resan. Jag visste inte då att vi skulle ta bajset till en helt ny nivå när vår familj blev tre.
Sids första månader i livet kantades av magproblem och de stolta föräldrarna diskuterade glatt färg och form på den lilles avföring. Sen började lilleman äta vanlig mat och ut kom, inget!
Han blev förstoppad och vi fick försöka lirka ut bajs (det är sant!) Så när han väl bajsade dansades glädjedanser och vi var så lyckliga så tårarna nästan kom. Vi diskuterade hur många harpluttar som kom ut och exakt hur hårda dom var.
Sen började hans mage äntligen ordna till sig och han bajsar numera 1-2 gånger om dagen helt av sig själv. Mammas duktiga kille!
Visst frågar vi varann fortfarande, har han bajsat än? Var det hårt eller löst?

Nu till saken, om den nya nivån på bajssnacket i vår familj, när Roy kommer ut efter en lång stund på toaletten så undrar jag:
-Har du bajsat, är det hårt eller löst?

Är det min business?

Lekparkshäng

Eftersom jag varit sjuk i veckan har jag varit en dålig mamma. Eller nja, inte dålig, men tråkig. Min son har törstat efter min uppmärksamhet och jag har inte orkat ge honom den. Han har klängt vid mina ben och varit lite extra mammig. (Förmodligen för jag var borta i helgen) Så igår kväll kände jag mig pigg nog för att gå till lekparken med honom. Trots gungor och ruschbanor så var det bästa att sila sanden mellan fingrarna. Sen började han nysa kopiöst och snoret började rinna från hans lilla söta näsa. Sen var förkylningen ett faktum. En febrig liten plutt har således legat och sovit på sin mamma inatt och som han har bökat, gnällt, skrikit, snorat och gråtit. Min lilla älskling. Jag har inte sovit en sekund alls! Fint va? Och ikväll ska syskonen Sjöström på Lammet & Grisen.
Mamma hämtade Siddis för en stund sen så jag skulle få sova, men det gick inte. Så nu ska jag snart gå och hämta hem min trollunge igen.



Men skam den som ger sig!



Dagens outfit

Tröja - Zara (Sthlms-shopping)
Jeans - Billig måndag
Pjucks - H&M


Kaj, du simmar ur bild!

Så här kan det bli i fortsättningen. Dagens outfit inte lika lätt nu som då!


Stockholm

Mina tjejkompisar "rövade" alltså bort mig till Stockholm i helgen. Eftersom dom varit så duktiga på att hålla hemligheten ända sedan april var det lite synd att flera av dom försa sig bara dagarna innan.
Fredagen började med att vi satt på bussen upp till Stockholm. Det bjöds på kaffe och fika, pastasallad och flera flaskor skumpa. Det var något ostadiga ben som klev av bussen och mötte upp de överiga tjejerna på stationen. Sen bar det av till Hammarby Sjöstad där Helena bor. Där drack vi Rosé, åt Thaimat och gjorde oss snygga samtidigt som vi sjöng singstar. Vi gick nog inte ut i Stockholmsnatten förrän 01.00-tiden och då blev det först Fredsgatan 12 och sen vidare till Berns.
På lördagen vaknade vi rätt tidigt trots en sen natt, kändes som vi var 14 igen, när vi satt och pratade igenom kvällen, skrattade och åt en enorm frukost.
Sen vankades båtutflykt till Fjäderholmarna och lunch, men vädret svek oss och vi hoppade av båten vid Nybrokajen och tog en sväng på stan och lunchade på Grodan istället. Det hanns med lite shopping (mest till Sid) och så tog vi båten tillbaka till Helena. (Det var då vi höll på att krocka med Finlandsfärjan!) Klockan 21.00 hade vi bord på Restaurang Grill och nu gjorde även Linda och Emmelie sällskap. har nog aldrig ätit godare mat och gillat en restaurang så mycket. Tjejerna hade fixat så bra och betalade allt hela tiden!
Vi drog vidare till Golden Hits där jag skulle sjunga Karaoke (!!!) och sen till Zipper som är ett gay-ställe, eftersom Frank nu även gjort oss sällskap.
En intensiv, uttröttande helg med mycket skratt och galenskaper. En 30-års present jag sent kommer glömma! men när jag fyller 40 vill jag åka på spa! Hahaha.
Jag är helt slut nu, har dessutom åkt på en dunderförkylning till råga på min tandvärk som jag dragits med hela Stockholmshelgen.

Tack mina fantastiska vänner. Jag älskar er!



 

Pappas pojke!

Vet ni hur mycket jag saknade den här lille skiten i helgen? Så mycket så jag nästan dog. Var han glad och se mig i måndags morse? Ja, han började skratta lite smått hysteriskt när jag lyfte upp honom ur sängen och skulle ge honom välling. Var han mammig? Näe, han kastade sig sedan i famnen på sin pappa när han kom hem från jobbet. Pappas pojke helt plötsligt!
Men det gör inget, det är så fantastiskt att se Far och son ihop. Sid har verkligen världens bästa pappa!


Fettprocent!

Testade min fettprocent i Sthlm och räknade ut mitt BMI.

BMI: 20,9
Fettprocent: 26.4

Inte okej!

Nu kör vi vecka nummer 2. Roy har redan gett upp kolhydratfri kost då han inte pallade att träna utan någon som helst energi i kroppen. Men jag fortsätter som innan, 1-1½ timmes powerwalk och med mitt matschema.
Vikt och mina "nya" mått kommer senare i veckan.

Hur går det för er andra som också satt igång. Nu menar jag alla som läser bloggen och som verkar blivit extra nyttiga såhär efter sommaren!

Vecka 2 - Vad vi äter

Förlåt, lite försent, men Sthlms-helgen knäckte mig.


Måndag
Frukost: Omelett med skinka, purjolök, tomat och ost.
Lunch: Stekta ägg med bacon och keso.
Middag: Lax med blomkålsmos (Parmesan, grädde, blomkål och smör)

Tisdag
Frukost: Turkisk yoghurt med blåbär och linfrön
Lunch: Cesarsallad med kyckling & Bacon
Middag: Fläskfilé med gräddsås och kokt brysselkål

Onsdag
Frukost: Smoothie (0,5 dl vispgrädde, 1dl yoghurt 10%, 0,5 dl frysta blåbär, 1 msk krossade linfrön)
Lunch: Rökt makrillfilé med Coleslaw ( 7dl finstrimlad vitkål, 1 röd lök, 1 dl majonäs, 2 tsk dijonsenap, 1 dl creme fraiche, salt & peppar)
Middag: Grillade revben med grönsallad och Bearnaise

Torsdag
Frukost: 1 burk makrill i tomatsås, 2 finn crisp med smör
Lunch: Räksallad med kokta ägg och Aioli
Middag: Rådjursstek med kokta grönsaker och skysås

Fredag
Frukost: 2 löskokta ägg
Lunch: Stekt lövbiff med valnötspesto (1dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1dl valnötter, 2dl ruccola, 1dl Västerbottenost i bitar, 1/2 tsk salt, 2krm svartpeppar. Mixa allt med mixer)
Middag: Tacofärs med grönsaker och gräddfil

Lördag
Frukost: Omelett med skinka, lök, tomat och ost
Lunch: Morotssoppa
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
4-5 morötter (ca 300 g) grovrivna
1 gullök i tunna strimlor
1 röd paprika i tunna strimlor
4 dl mjölk
1 Creme Fraiche Paprika/Chili
2 msk hackad timjan
1 hackad Chili
Salt & Peppar

(Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i morötter, lök, paprika och chili. Koka i 5 min. Mixa soppan i grytan så den blir slät. Blanda i mjölken. Häll i creme fraichen. Rör om. Koka soppan under omrörning i ca 10 min. Späd med vatten om soppan blir för tjock. Krydda efter behag. Strö lite timjan över soppan innan servering.)
Middag: Oxfilé med Coleslaw och Bearnaise

Söndag
Frukost: Smoothie
Lunch: Stekt torsk med broccoli
Middag: Halv grillad kyckling med Tomatsalsa (4 tomater, 2 röda chilifrukter t ex spansk peppar, 1 msk färsk oregano,2 vitlöksklyftor, 2 tsk pressad limejuice, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk färskstött svartpeppar, 1 tsk chilipulver.
Skölj och skär tomaterna i bitar. Skölj, dela, kärna ur och skär chilifrukterna i bitar. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i en mixer och kör på hög hastighet tills allt blir  lagom finfördelat. Kan med fördel göras dagen innan den ska ätas.)


Sids Mode -Rock ´n Roll baby



Dagens Outfit

Mössa - The Stray Boys (Revolt 22)
T-Shirt med Ramones tryck - Amplified
Palestinasjal - Revolt 22
Skinnjacka -H&M
Spandextajts - Varför Därför
Basketdojjor - H&M


Sid på BVC

Var på BVC i morse och vägde och mätte vår stora kille. Dock utan en whiskey i magen. Övervägde det på allvar då jag har en hals som plågar mig. Sticker till Stockholm med tjejerna om lite drygt en timme. Känns inte kul att vara sjuk då, om ni fattar!

Dagens matchvikt: 10020 gram
Längd: 75 cm
Ålder: 8 månader (i morgon)

Kan han börja boxas i klassen flugvikt snart, tro?

Tack morbror och tant Akiz



Tant Akiz och Alva kom på besök med en "lära-gå-stol". Nu får mamma en liten stund lugn, medan galen Sid springer omkring i hela lägenheten. Men jag vet ju iallafall var han är och att han inte klättrar upp mot något och slår sig.
Sofie och Enya var också här idag, så vi har haft full rulle här. Enya är lite som Sid, sådär förtjust i när det är mycket barn som låter. Sid har nog, först nu börjat ta mer plats i ett stort sällskap av barn och inte tycka att det är jobbigt med andra barn som skriker och är buffliga. Tack för idag tjejer och än en gång, tack för lite lugn och ro Akiz och Peter.

59 kg

Ville bara säga att jag gått ner 1 kg. Tänkte det var lika bra och säga det nu och inte på måndag då jag förmodligen gått upp det igen efter helgens bravader. Jag ska dock försöka hålla mig till kosten, men det kommer ju slinka ner en del alkohol.

Bebban Bus åker snålskjuts





Sid älskar och gå, men Bebbans gå-vagn var inte bromsad. Så Bebban ställde upp och åkte snålskjuts och lilleman traskade omkring med Bebban i vagnen medan Bebbans pappa lagade mammas dator.

Rastlös

Jag är en extremt rastlös person. Jag gillar när det händer saker, när jag har något att se fram emot. En liten resa, ett möte, en middag eller en fika. Det behöver inte vara något stort, bara en trevlig sak att se fram emot. Efter helgen är det en middag och ett kalas sen är resten av hösten tom. Och jag känner mig tom. Är det fler som är som jag är?
Jag sitter och tittar på kryssningar, miniresor, hotellpaket, det måste hända nånting mer innan julafton annars kanske jag dör en smula...

En alldeles egen kväll


Visst vill man inget hellre än att umgås med sin familj, men det är precis lika viktigt att bara vara Fia ibland och ladda batterierna med bästa vännerna. Igår bjöd Caroline på räkfrossa och efterlängtat tjejsnack. Vi pratade hobbies. I vårt sällskap så är det vanligt att killarna har hobbies och tjejerna har inga "riktiga" hobbies.
Fast nog borde shoppa, fika och umgås med vänner vara en hobby?
Vi grunnar på det där, och kanske kommer vi skaffa oss en hobby till hösten, för då blir det mer legitimt att lämna hemmet då och då.
Nu har iallafall Roy och jag infört "En dag var". Vilket innebär att minst en dag i veckan får vi för oss själva att göra vad vi vill. Jag ägnade min dag åt att äta räkor - kanske en ny hobby?

Det slank även ner 2 glas vin. Fy, fy, fy för jag dietar ju. Men vi hade så HIMLA TREVLIGT. Dessutom får man se denna veckan som en provvecka eftersom jag ska iväg i helgen och kanske inte kommer kunna följa dieten till punkt och pricka och det kommer nog slinka ner några fler glas vin om jag känner mina tjejer rätt.
Idag har jag en väldigt obehaglig abstinens. Skakar i kroppen, har svettningar och huvudvärk. Läser att det är väldigt vanligt under första veckan av LCHF. Kroppen rensar ju ur gifter ur kroppen.


Sids mode - Stick!




Dagens outfit

Stickat a´la Kerstin
(Nu har Kerstin fått sitt tackkort!)


I helgen drar vi!

När jag fyllde 30, fick jag en finfin present. En present jag gått och väntat lite på. Det var tänkt i början av juli men blev lite framskjutet. I helgen är det dags och jag vet ingenting. Vart jag ska. Om det är en annan ort eller ett annat land.
Vad tror ni?


"Om du känner dig ledsen över att 30 fylla,
så förstår vi dig, det är ju inget att hylla

Men sluta nu gråta
för du ska få ut och åka!

Kanske inte till Paris, London eller Budapest,
men vi lovar dig ändå en jävla fest

I början av juli du åker med brudarna fem,
det kan gå hursomhelst, du kanske inte ens kommer hem.

Killarna har även en slant på presenten lagt,
men vad pengarna ska gå till har vi inte sagt!"


Skål och grattis önskar
Michelle, Carro, Annie, Tulle och Dragge med respektive.


Hur det gick!

Jag har aldrig sagt att 60 kg är mycket. Men jag vägde 50-52 kg när jag träffade Roy och det är faktiskt så jag vill se ut. Så peppa mig istället.

Tack för nattningstips.
Vill ni veta hur det gick?
Åt helvete.
Han vaknade vid 06.00, fick välling i sin egna säng, när han var klar stoppade jag i nappen, buffade lite och la mig själv för att sova, han gnydde lite, sen skrek han, sen ställde han sig upp i sängen och tittade bedjande på mig. Och som han skrek. Jag reste mig upp, la honom ner, stoppade i nappen och la mig själv i min egen säng. Samma visa igen. Vi höll på så ett par gånger, till slute klarade jag bara inte mer.
Min son har ett stort behov av närhet. Punkt slut. Han kommer till ro så fort han få ligga nära. Han somnade på min arm, tätt, tätt intill mig.
Då får det vara så.
Jag får lära honom sluta slita mig i håret istället eller köpa honom en docka med långt hår han kan slita i håret bäst han vill!

Kampen om att bli smal

Nu 60 kg.

Mått i cm.

Arm: 26
Byst: 93
Midja: 73
Mage: 87
Rumpa: 94
Lår: 55


Ja, ni ser ju! My god!!!


Sid kan sura på bild också!

Sids gudfars mamma har stickat en fantastisk tröja, raggsockor och en mössa till Sid. Tack fantastiska Kerstin. Så jag tänkte jag skulle klä på Sid dom fina kläderna och MMS:a en tackbild, hann knappt inte påbörja mitt projekt förrän surungen kastade av sig mössan och gav sin suraste min.
Tror inte det vore så lyckat att skicka denna som tackbild va? Så vi får väl ta en ny bild när han är nyvaken och på sitt bästa humör!


Natta Sid



I morse vaknade jag av att Sid vid 09.45, stod upp och bankade på sängen. Underbar syn och ett trevligt sent uppvaknade, men jag har "nattningsproblem". Förr kunde man lägga ner Siddis i sängen och han somnade. Nu är det ett projekt som tar mellan 5-30 min varje kväll och när han ska sova middag.
Projektet går ut på att han ska ligga nära och pilla i håret (läs: slita mamma, och pilla pappa i håret). Samma sak runt
06.00-tiden då han brukar få välling och sedan somna om till halv nio.
Nu har jag tröttnat på att han sliter av mig peruken. Brukar alltid lyfta över honom i vår säng och låta honom få välling där, i morse la jag bara tillbaka honom i sin egen säng när vällingen var uppäten. Det skreks och klättrades i sängen och så helt plötsligt bara tystnade det. Han låg då som Pippi Långstrump - med fötterna på kudden och sov.
Vid middagstuppluren försökte jag samma sak, la honom i sängen, gav napp och snuttegosedjuret, gick ut. Han gallskrek 5 min, jag gick in och stoppa i nappen och gick ut, samma sak igen. Till slut tog jag upp honom och han decka i min famn, så jag kunde lägga ner honom bara några sekunder efter.
Skam den som ger sig tänkte jag och la honom ikväll vid nattning för att äta välling i sin egen säng, stoppade om honom, gav napp och gick ut.
Ungen har aldrig skrikit så mycket. jag sprang in och ut i en halvtimme sen gav jag faktiskt upp, lyfte upp honom och återigen, bara han fick känna mammas hår så somnade han i min famn.

Vad ska jag göra?
Låta honom somna genom att pilla(slita) mig i håret eller ska jag bara inte ge upp.
Hjälp mig med nattningstips, please!!!



Hejdå sötsaker.




Nu tömmer vi hemmet på sötsaker. Allt kan man ju inte slänga, så lite fick åka in i munnen!
Sen kör vi stenhårt!!!!

ut och handla, veckans matschema!

Ta bort och lägg till om ni inte gillar nåt, ät INGA som helst kolhydrater (potatis, pasta, bröd, ris) och inget socker alls! Pepp, pepp!!!

Det är en ganska dyr bantningskur, men det funkar, jag har provat för 2 år sen. Du får äta massa gott trots att du går på sträng diet! Och du håller dig mätt och har inget sötsug!


Dag 1:

Frukost: Äggröra & bacon

Lunch: Halv grillad kyckling, featoströra (fetaost, gräddfil, philadelfia, salt, peppar), kokt broccoli med smör och salt

Middag: Torskfilé, blomkålsmos med parmesan (koka blomkål i buljong, mosa och rör i smör och grädde, salt, peppar och parmesanost)

Dag 2:

Frukost: Tonfiskröra med lök, ägg, majonäs, creme fraiche och avokado

Lunch: Stekt lövbiff, äggula, pepparot, keso, avokado

Middag: Grillad lax med kokt brysselkål och sås: Riv skalet på en lime, blanda ner creme fraiche och pressa sen ner limen i såsen

Dag 3:

Frukost: Kokta ägg (löskokta) (2 st fincrisp med smör om man behöver)

Lunch: Sallad med baconkuber, ost och grillad kyckling, dressing: mayo, senap, gräddfil

Middag: Oxfilé med bearnaise och sallad

Dag 4:

Frukost: Omelett med mycket ost, och skinka

Lunch: Gravad lax, kokt broccoli och en röra på gräddfil, chevre och kryddor

Middag: Fläskfilé med rotfrukter i ugnen serveras med Creme Fraiche Vitlök och parmesan.


Dag 5:
Frukost: Grekisk yogurt, hallon, blåbär, (solrosfrön, pumpafrön, linfrön)

Lunch: Räkröra med pepparrot i avocado
2 avocado
(Vira in avocadorna i tidningspapper och låt ligga en dag eller två om du köpt riktigt hårda. Så blir de snabbt mjuka)
2 hårdkokta ägg
250 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
½ dl majonäs
1 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad gräslök
1 krm svartpeppar

Hacka ägg och räkor, spara några räkor för dekoration, blanda med majonäs och CF. Rör i pepparrot och gräslök. Smaka av med svartpeppar.

Middag: Skaldjur, skagen, avokado, aioli: 4 dl gräddfil, 4 msk mayo, 4 vitlöksklyftor, 2 msk torkad persilja, 1 msk torkad basilika, 1 tsk salt. Pressa vitlöken, blanda alla ingredienser.

Dag 6:

Frukost: Grekisk yogurt, hallon och/eller blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön

Lunch: Omelett med ost, skinka, champinjoner

Middag: Fiskgratäng: Torsk, broccoli, squash, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, parmesan och riven mozarella.

Dag 7:

Frukost: Avokadomos

1 väl mogen avokado
 2dl turkisk yoghurt
 4-5 valnötter

Lunch: Cesarsallad med kyckling, bacon, mycket parmesan

Dressing:

· 1 ägg

· 1 msk vitvinsvinäger

· 1 dl olivolja

· 1 krm salt

· eller 1 dl majonnäs eller grekisk yoghurt

· 3 sardeller (valfritt)

· 1 tsk dijonsenap

· 0,5 klyfta vitlök

· 4 msk finriven parmesan

· Salt, vitpeppar och lite citronsaft

Middag: Oxfilé med bea och sallad





Mellanmål:

Makrill i tomatsås, Babybel, Torkat kött

Fest:

Nötter, ölkorv, jordgubbar, grönsaksdipp,



(OBS! Jag tar inte på något sätt kredd för detta matschemat, det är Katrin Zytomierskas med vissa ändringar)


Banta mera.

I morgon börjar Roy jobba, vilket innebär att jag och Sid får klara oss själva. Det är tråkigt. Skittråkigt. Pisstråkigt.
Önskar vi kunde ha vår pappi hemma jämt.
Fast på nåt sätt är det skönt att semestertiderna är slut, nu ska här skapas rutiner igen. Mamman ska motionera och börja banta.
I morgon kör vi. Jag har fått Roy med mig, han kan gott bli av med sina graviditetskilon han med.
LCHF är grejen.
Det var nån som ville ha matlista och pepp, säg till isåfall så lägger jag ut på bloggen, annars skiter vi i det.
8 kg ska bort och hullet ska bli fast.
Jag hoppas på sista oktober, men helst innan!

Pepp!

Herr gåman och gungeligungman




Igår hade vi verkligen kvalitetstid med vår älskade unge. Vi lekte ihop på hans rum, vi rev ut varenda leksak och satt med honom och lekte. Vanligtvis leker han oftast själv och är jätteduktig på det.
 Sen tog vi en kvällspromenad och gick till parken och gungade och åkte rushkana, något som han verkligen älskar, och fort ska det gå. Han är en liten adrenalinjunkie, den där Sid.
Sen på kvällen provade vi gå lite med lära-gå-vagnen igen och upptäckte att ungen kan gå helt själv. Vilken liten tok vi har. Han är inte ens 8 månader och går väldigt stadigt och stabilt med vagnen. Problemet är bara att han aldrig vill sluta. Han gråter syndafloder när vi tog bort vagnen och tyckte att det var dags att vila benen lite.


4 generationer



Igår hälsade vi på min farmor, Sids gammelfarmor. Så på bilden ser ni 4 generationer.

Min farmor frågade om vi ville ha fler barn. Så jag har tänkt lite på det där.

Vill och vill.
Det är ju inte precis så barnen kommer flygandes till en, en vacker majdag. När man väl lyckas bli gravid, så
ska det bäras på i 9-10 månader. Humöret ska skiftas, tjock ska man bli, trött ska man bli och man ska gnälla över det ena och det andra.
Och sen när den där fantastiska slemklumpen ligger på ens mage efter en jävla massa smärta, då ska det ta ett bra tag innan man lär känna varann, rutiner och varför ungen skriker. Sen ska brösten bli såriga, babybluesen göra så man bölar konstant.

Och varför ska man vilja ha ett syskon att dela med sig till. Det är väl bättre att man få all glass, godis och läsk själv, att man alltid får sitta fram utan att behöva slåss med ett större syskon, att man slipper ha blåmärken på kroppen för att ett äldre syskon alltid ger ett knytnävslag så fort den går förbi dig.

Och det där med att man ska älska alla barn lika mycket. Tänk om man inte gör det då? Sid är ju lite speciell, han är inte bara vårt första barn, han är otroligt snäll och skriker nästan aldrig. Kommer jag verkligen älska ett syskon som kanske skriker jättemycket?

Men ja, jag vill ha fler barn. Ett till!

Vi har skaffat en hund till!


AjjaBajja?!




Hur i helvete ska man kunna uppfostra den här söta krabaten???

Så fort vi skriker Nej, eller säger hans namn lite myndigt så vänder han sig om och fyrar av det charmigaste leendet i världshistorien.
Han vet precis hur han ska göra, redan nu, 7 ½ månad gammal, liksom.
Det bådar inte gott för framtiden och för framtida eventuella flickvänner.

Läste nånstans att man ska börja förmana dom tidigt och vi har ju massor av intressanta eluttag (som numera innehåller säkerhetspluggar från IKEA) men dom ville han gärna stoppa fingrarna i, hundens matskålar som det helst ska badas i. Hur ska man kunna ha honom på golvet i köket och kunna laga mat när det enda han vill göra är att dyka i vattenskålen?

Min mamma sa att jag inte får säga FY!, Det säger man till hundar. Jag tycker det känns smidigast att använda samma språk till hunden och barnet, så man inte rör ihop det. Men jag frågade mamma vad man säger till barn då och hon svarade Ajja Bajja!

AjjaBajja?
Är det ens ett ord? Bajja är väl nåt man gör i blöjan!?


Lekdag med Lilla E



Igår hade mamma och jag lekdag. Mamma fick leka med tant Sofie och jag med Lilla E. Det bästa med Lilla E är att hon är just, liten. Jag får ha alla leksaker ifred och hon tittar mest på mig som om jag vore det snyggaste hon sett. Det är jag visserligen men hon kan ju vara lite diskret!
Hon hade massa roliga leksaker och hennes mamma gör fantastiskt god efterrätt för barn. Förutom att dom bor i en bastu och jag inte är så bekväm när det är varmt så hade vi en mycket trevlig dag. Det räckte med att jag kom ut i friska luften så deckade jag totalt. Hoppas vi ses snart igen lilla snäckan!

Puss från Sid.

Sid testar - Att bjuda sig själv på delikatesser.

Tjena.
Som ni alla vet är jag ingen hjälplös liten bebis längre. Jag kryper fram mellan lägenhetens alla rum och det finns typ inget som kan stå i vägen för mig. Det tog ett tag innan mina föräldrar fattade att säkra vårt hem, inte bara för faror utan även för exotiska delikatesser, som jag tydligen inte borde smaka på. Innan det var försent han jag dock med 5 smaksensationer.

1. Toalettborsten
Ni vet, den man skrubbar rent små bajspartiklar med. Den Stod längst inne i hörnet nästan gömd bakom toalettstolen, men jag tog mig fram och serverade mig själv ett sutt av denna utsökta delikatess innan mamma hittade mig och skrek som en galen kärring. Toaborsten var inte uppskattad av henne, fick inga pussar på en vecka och hon tvättade munnen på mig som som om jag ätit nåt olämpligt!

2. Hundens ben (inte den håriga, utan den som hunden smaskar på)
Vi har ju en hårig vän i familjen och hon hade lämnat en halv godsak framme, då dök jag dit och tog mig några salta slick. Sedan blev vi ovänner, byrackan och jag. Hon är tydligen en snål jäkel som inte vill dela med sig!

3. Blomjord
Pappa visade mig vägen till den svarta mullen. Det står en enorm krukväxt på golvet, ja, det är nog det enda som vi har kvar på golvet i inredningsväg. Pappa plockade bort alla lercakulor så jag inte skulle få för mig att stoppa dom i halsen och dö. (Vem, tror dom jag är? En självmordsbenägen eller?)
Sen försvann han, och kvar fanns den goda svarta jorden. Hann dock bara få mig ett väldigt litet smakprov, så jag har en känsla av att jag kommer prova det igen, kanske någon annanstans.

4. Flugsmällan
En neonrosa leksak till mig, trodde jag. Så var tydligen inte fallet, det verkade vara någon slags stekspade, för den smakade köttsaft. Svårt att beskriva vilket slags kött bara, inget jag känner igen.

5. Pappas tå
Det är nåt speciellt med hundens skålar, för så fort jag är på väg dit så skriker dom, Aja baja, Sid, och Nej! Inte konstigt man blir nyfiken då liksom. Häromdagen satt pappa i vägen för min framfart mot dom spännande skålarna, han sträckte fram benet och stoppade min väg. Jag blev lite arg och tog ett rejält bett på hans största tå.
Smaken av juice var påtaglig, dock inte som dom fruktjuicerna jag brukar få, utan mer som fotjuice!



Sids mode




Dagens Outfit

Kepa - Burberry (Present från blonda tanten)
Tröja och Chinos - H&M


Det förbjudna är alltid bäst!



Det bästa jag vet är att stöka ner, så mamma får lite mer att göra. Här har jag hittat trosskydd och tamponger som jag tömmer ut på golvet. Det är kul. Jag behöver verkligen inga dyra leksaker.

//Sid

Semester del 3

Den tredje veckan på Pappis semester har vi hållt oss hemma. Vi har firat två 30års födelsedagar. Den ena på Hamnkrogen/Bistro och den andra i Dykarstugan på Långviken. Vi har varit på Kalmar stadsfest, ena dagen druckit vin på bistro och den andra dagen grill och picnic med goda vänner i Slottsparken.
Håll till godo med bilder, denna veckan också.










Anledningar till varför jag borde dumpa Roy

2 av tusen anledningar till varför jag borde dumpa Roy.

Roy: Sätt på värmen.
Fia: Vadå, fryser du?
Roy: Ja, jag är ju ihop med en häxa.


Roy: Älskling, får jag slicka dig på örat.
Fia: Va, vadå örat?
Roy: Taxörat. (pekar på det ena bröstet)


Fast saken är den, att jag älskar honom så, så det borde vara bättre han köper nya tuttar till mig istället för dom här sorgliga, ledsna brösten jag har!



Semestervecka del 2

Husvagnslivet är så mysigt med en bebis så vi tog vårt pick och pack in i husvagnen för en vecka i Råå, Helsingborg och Helsingör.
Vi har druckit öl (mamma och pappa), ätit grus (Sid), ätit pölse, grillat, solat och badat, ätit på restaurang, shoppat, suttit instängda i husvagnen i ösregn men ändå haft en fantastisk vecka med mormor och morfar samt morbror, Johanna och Kusin Nouvelle.









Nu kan han hjälpa mamma plocka in i diskmaskinen!




Vad har hänt under den här sommaren?

Sid kryper sedan ett par veckor tillbaka
En liten tandbissing har tittat fram
Ungen ställer sig upp mot allt som tänkas kan.
Han kan sätta sig  upp själv.
Bollar är fortfarande favoritleksaken. Kasta, sparka på, krypa efter.
Han har fått en egen vilja och ett jävla humör om han inte får som han vill, typ leka med snusdosor, telefoner, eluttag, välta hundmatskålen, klättra på diskmaskinen, slicka på toaborsten eller ett hundben. Frågan är bara vem som är envisast, Sid eller mamma???

Nu är han en liten människa. En egen liten person och det är helt fantastiskt att följa med på resan i hans utveckling och se hur viljan, humöret växer fram på den lilla krabaten vi har tillverkat!

Strandsöndag med bästa brudarna






Strand är inte som förr. Inte som 2007 då vi jobbade i Päronbaren. Nu är alla skitunga och odrägliga. Det är trångt och jävligt. Eller har jag bara blivit gammal och bekväm. Men det är ändå sällskapet som gör det. Och jag hade en supertrevlig kväll med mina fantastiska vänner.

Hotellfrukost på packhuset



Varför åka långt bort på semester när vi bor i en sån fantastisk mysig stad. Förra måndagen åt vi hotellfrulle på packhuset i solskenet.

RSS 2.0