body>

Alltså hjälp!

Sedan flytten till hus har Sid kanske sovit 5 hela nätter, från att alltid sovit 8-8!
Vi har slutat sova middag, vi har börjat igen, vi har minskat tiden till 30 minuter, vi går mindre på dagis som han verkar ogilla starkt, men ändå vaknar han och skriker på nätterna!
Nattskräcksanfallen var ett tag sen!

Nu är han vaken, ibland, och ibland pratar han i sömnen och bökar!
Roy som har ett jobb att sköta får ganska lite sömn just nu och det slutar nästan alltid med att Sid och Roy delar säng i Sids rum och jag och Sally i dubbelsängen!
(verkligen bra för romantiken!!!!)

Nu funderar jag lite....
Vi har alltid haft becksvart i hans rum, vilket jag tror varit recept på att sov länge på morgonen.
Men nu när han är så medveten kanske han också har rädslor, och tycker mörkret skrämmer!

Så, ja min fråga är: använder ni nattlampa? Funkar det?


Kommentarer
Postat av: Frida

Lillprinsen i den här familjen började komma in till oss på natten när vi flyttade till huset för snart 2 år sen han var inte ledsen men han kom ofta in!! Så vi har en liten lampa tänd i hans rum och han kommer nästintill aldrig in!! Tjejen i familjen har aldrig stigit upp eller vaknat på natten och har det helt svart i sitt rum så det är nog väldigt olika!! Testa med en liten lampa och se om det blir någon förbättring! Kram

2012-05-12 @ 12:19:46
Postat av: Johanna

Vår Ludde är ju äldre än Sid, men han har fortfarande nattlampa och är ju krånglig med sin sömn, har nattskräck fortfarande. Men med nattlampa är det mycket lättare så jag tycker absolut ni ska testa det.



Kram

2012-05-12 @ 12:28:04
URL: http://www.villa-svea.blogspot.com
Postat av: Johanna w

Nouvelle har nästan alltid sovit oroligt, vi har testat lite olika men som med det mesta är hon ombytlig, dock tycker vi att nattlampa ändå har underlättat, vaknar hon till då, kan hon ju kontrollera läget fortare och lugnar nog ner sig skälv! Ibland får vi sova hos henne en stund, vilket funkat bättre än att hon sovit hos oss!

En sak som jag funderade på vilket kanske är lite bökigt, men ni kanske skulle testa att byta rum för sid, så långe dockan sover hos er kanske han kunde ha sallys rum som sovrum, närmare er kanske är tryggare!? Usch det är inte lätt det där! Lycka till och hoppas det vänder snart, det gör det nog, han behöver kanske lite mer tid att komma in i vardagen och rutinerna, det är mycket som har förändrats på senaste! Och likadant blir det för Nouvelle snart, nytt hus nytt dagis och syskon...!,:/

2012-05-13 @ 08:21:30
Postat av: J

Vår dotter har också haft nattskräck, fast det var länge sen nu. Men när hon började få det så började vi med att ha en liten lampa tänd hos henne på nätterna. Nattskräcken försvann inte just då, men blev mycket bättre. Hon sover bättre med lite ljus i sitt rum. Däremot sover hon sämre nu när det är så ljust ute, så det stör henne istället. Men annars är en nattlampa det som funkat bäst med henne för att få bra sömn.

2012-05-14 @ 07:51:01

Skriv några ord:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress: (publiceras inte)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0