Vecka 2 - Vad vi äter
Förlåt, lite försent, men Sthlms-helgen knäckte mig.
Måndag
Frukost: Omelett med skinka, purjolök, tomat och ost.
Lunch: Stekta ägg med bacon och keso.
Middag: Lax med blomkålsmos (Parmesan, grädde, blomkål och smör)
Tisdag
Frukost: Turkisk yoghurt med blåbär och linfrön
Lunch: Cesarsallad med kyckling & Bacon
Middag: Fläskfilé med gräddsås och kokt brysselkål
Onsdag
Frukost: Smoothie (0,5 dl vispgrädde, 1dl yoghurt 10%, 0,5 dl frysta blåbär, 1 msk krossade linfrön)
Lunch: Rökt makrillfilé med Coleslaw ( 7dl finstrimlad vitkål, 1 röd lök, 1 dl majonäs, 2 tsk dijonsenap, 1 dl creme fraiche, salt & peppar)
Middag: Grillade revben med grönsallad och Bearnaise
Torsdag
Frukost: 1 burk makrill i tomatsås, 2 finn crisp med smör
Lunch: Räksallad med kokta ägg och Aioli
Middag: Rådjursstek med kokta grönsaker och skysås
Fredag
Frukost: 2 löskokta ägg
Lunch: Stekt lövbiff med valnötspesto (1dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1dl valnötter, 2dl ruccola, 1dl Västerbottenost i bitar, 1/2 tsk salt, 2krm svartpeppar. Mixa allt med mixer)
Middag: Tacofärs med grönsaker och gräddfil
Lördag
Frukost: Omelett med skinka, lök, tomat och ost
Lunch: Morotssoppa
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
4-5 morötter (ca 300 g) grovrivna
1 gullök i tunna strimlor
1 röd paprika i tunna strimlor
4 dl mjölk
1 Creme Fraiche Paprika/Chili
2 msk hackad timjan
1 hackad Chili
Salt & Peppar
(Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i morötter, lök, paprika och chili. Koka i 5 min. Mixa soppan i grytan så den blir slät. Blanda i mjölken. Häll i creme fraichen. Rör om. Koka soppan under omrörning i ca 10 min. Späd med vatten om soppan blir för tjock. Krydda efter behag. Strö lite timjan över soppan innan servering.)
Middag: Oxfilé med Coleslaw och Bearnaise
Söndag
Frukost: Smoothie
Lunch: Stekt torsk med broccoli
Middag: Halv grillad kyckling med Tomatsalsa (4 tomater, 2 röda chilifrukter t ex spansk peppar, 1 msk färsk oregano,2 vitlöksklyftor, 2 tsk pressad limejuice, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk färskstött svartpeppar, 1 tsk chilipulver.
Skölj och skär tomaterna i bitar. Skölj, dela, kärna ur och skär chilifrukterna i bitar. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i en mixer och kör på hög hastighet tills allt blir lagom finfördelat. Kan med fördel göras dagen innan den ska ätas.)